Dolgozzon ablak mellett! Jobban alhat tőle

szerző: Jobline
2013 június 24.

Egy friss kutatás szerint aki ablak mellett dolgozik, jobban alszik éjszaka - írja a Fox News.

A fény kutatók szerint segít szabályozni az alvási-ébrenléti ciklust, így javítja a hangulatot, a termelékenységet, az éberséget, valamint pozitív hatással van az általános egészségügyi állapotra is - számolt be a Fox News. Egy friss tanulmányban 49 irodai dolgozót, 27 ablak nélküli helyen dolgozót és 22 ablakos helyen dolgozót vizsgáltak, és arra voltak kíváncsiak a természetes napfény mennyivel van jobb hatással az alkalmazottakra, mint a mesterséges megvilágítás.

Az eredmény meglepő számokat produkált, utóbbi csoport ugyanis 173 százalékkal több fényhez jutottak hozzá, mint az ablak nélküli helyen dolgozó társaik, és éjjel 46 perccel tudtak többet aludni. Sőt, náluk az alvás minősége is kimutathatóan jobb volt, és a nappali álmosságot mérő teszteken is jobban teljesítettek. Ilyen eltérő különbségekre a kutatók sem számítottak.

Hozzátették, hogy akinek nincs lehetősége nap közben természetes fényhez jutni, az igyekezzen a reggeli órákban minél többet a szabadban lenni, ugyanis az ebben az időszakban kapott természetes fények a legmeghatározóbbak.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munkahely  •  iroda  •  alvás  •  egészség  •  ablak
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen