Milyen egy állásinterjú a Google-nél?

szerző: Jobline
2013 június 25.

Időpazarlásnak nevezte a Google személyzeti igazgatója, Laszlo Bock a New York Times-nak adott interjújában a cég eddigi felvételiztetési módszerét.

"Hány tehén van Kanadában?" "Hányan használják a Facebookot San Franciscóban délután fél 3-kor?" Ilyen és ehhez hasonló furcsa állásinterjú kérdéseket kötnek a Google kiválasztási folyamatához. Laszlo Bock, a keresőóriás személyzeti igazgatója egy nemrég adott interjújában elismerte a New York Times újságírójának, hogy az ehhez hasonló kérdések abszolút haszontalanok. Hozzátette, hogy az állásinterjúk önmagában szerinte önmagukban nem alkalmasak arra, hogy a megfelelő dolgozót kiválaszthassák.

Laszlo Bock mindezt arra alapozta, hogy elvégeztek egy felmérést a cégen belül, hogy megállapíthassák, kik a legjobb HR-esek. Ezért összevetették az adott interjúztató  által az egyes jelentkezőkre adott pontszámok és értékelések eredményeit azzal, hogy az utóbbiak alapján végül felvett dolgozók hogyan teljesítettek a cégen belül. És kiderült, a két dolog között semmilyen összefüggés sincs.

A vezető szerint az eddigi módszerek nem voltak alkalmasak arra, hogy kiderüljön, valóban beválik-e a későbbiekben a munkatárs, ellenkezőleg, inkább időpazarlásnak nevezte a korábbi eljárást. Laszlo Bock azt mondta, a jövőben a pályázó viselkedésére irányuló kérdéseket dolgoznak ki, és egységesíteni fogják a cégnél a kiválasztási folyamatot.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen