Családbarát Munkahely díjat nyert a K&H Bank

szerző: Jobline
2014 július 02.

Állami elismerést kapott a K&H Bank a kormány által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton. A munka és magánélet összeegyeztetését segítő vállalatoknak járó Családbarát Munkahely 2014. címet a K&H az eddig megvalósított intézkedéseinek köszönhetően kapta meg. A pályázaton elnyert 200 000 forint összegű díjat a K&H Bank Gyermekbarát munkahelyi irodája további fejlesztésére kívánja fordítani.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely pályázaton a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását segítő intézkedéseket díjazták. A 4 kategóriában (költségvetési szervek, kis-, közép- és nagyvállalatok) meghirdetett felhívásra 315 érvényes pályázat érkezett. A jelentkezők közül negyvenet díjaztak, huszonhármat a közszférából, tizenhetet pedig a versenyszféra vállalatai közül. A nagyvállalati kategóriában csak három céget tüntettek ki elismeréssel. A díjazottak anyagi támogatásban részesülnek, valamint egy évig használhatják a Családbarát Munkahely címet.

A nagyvállalati kategóriában elnyert díjat Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója vette át az Emberi Erőforrások Minisztériumában Soltész Miklós államtitkártól.

„A K&H Csoport egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területe a vonzó munkahely kialakítása. Ennek érdekében számos módon igyekszünk segíteni kollégáinkat, hogy azok minél jobban össze tudják egyeztetni a családi életet és a munkahelyi feladatokat, és így teljes életet élhessenek – mondta el Hendrik Scheerlinck. – Pályázatunkban kiemeltük gyermekbarát munkahelyi irodánkat, amelyet a kisgyermekes szülők mindennapjainak megkönnyítése céljából létesítettünk és eddig mintegy ötven munkatársunk vette igénybe több alkalommal is. A 2013. július 1-jétől működő, 5 munkaállomásos gyermekbarát irodát azok a munkatársaink használhatják, akik néhány órára vagy 1-2 napra nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani. Ilyen esetekben dolgozóink ebben az irodában végezhetik munkájukat, miközben gyermekük saját felügyeletük alatt egy játszósarokban tölti az időt. A nyári szünetben valószínűleg sok szülő fogja igénybe venni ezt a lehetőséget. Annak érdekében, hogy az iroda minél jobban ki tudja szolgálni a felnőttek és gyermekek igényeit, az elnyert 200 000 forintos támogatásból továbbfejlesztjük a helyiséget.”

A gyermekbarát iroda mellett a K&H családbarát intézkedései közé tartozik a K&H Welcome Back Program, amely a munkába visszatérő kismamákat segíti. Az érintetteknek lehetőségük van részmunkaidős vagy otthoni munkavégzésre, valamint egyedi munkarend kialakítására. Ezenkívül a K&H Csoport különböző béren kívüli juttatásokkal, segélyekkel támogatja munkavállalóit, valamint Családbarát Kiadványán keresztül tájékoztatja dolgozóit a jogszabályokról, családi programokról.

A K&H Bank családbarát munkahelyre irányuló törekvéseit már másodszorra díjazták, hiszen 2013-ban is rangos elismerésben részesült: megkapta az mtd Tanácsadó Közösség által alapított Sokszínű és családbarát munkahely TOP 10 díjat. Az elismerést olyan vállalatok nyerhetik el, amelyek kiemelt fomntosságúnak tartják a sokszínű, befogadó és családcentrikus munkahelyek kialakítását.

Céginformáció
K&H: Magyarország legjobb bankja (K&H Csoport)
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen