5 innovatív ötlet, hogy biztosan te kapd meg az állást, és ne más

szerző: Jobline
2014 május 09. Szóljon hozzá

Csalódtál, mert nem is válaszoltak, miután száz helyre is elküldted az önéletrajzodat? Esetleg sablonüzenetet küldtek, hogy sajnos nem te vagy a befutó, de ez semmiképpen nem a te hibád? Adunk néhány ütős ötletet, hogy legközelebb te kapd meg az állást, mert annyira meggyőző volt a bemutatkozásod.

Kreativitás. Ezzel lehet kitűnni az állásra jelentkezők szürke tömegéből. Mutass meg minél többet magadból, bizonyítva, hogy pozitív értelemben kiemelkedsz az átlagból. Kelts magad iránt figyelmet, legyél érdekes és szórakoztató, de ne komolytalan. Ehhez minden új eszköz ott van az orrod előtt, csak meg kell ragadnod őket. Csapjunk is bele!

 

Forrás: Jobline1. Nyomulj infografikával
Viszonylag új és nagyon menő a bemutatkozásnak ez a formája. Ne feledd, hogy ez a dizájnos információfröccs NEM helyettesíti a hagyományos önéletrajzot és a motivációs levelet, mert ezeket a HR-esek valamiért még mindig nagyon szeretik, de sokat lendíthet a megítéléseden. Az infografika arra szolgál, hogy érzékeltesd, ilyet is tudsz, ha elszabadulsz, és minden kreativitásodat a kitűzött célok szolgálatába állítod. Hogyha már van LinkedIn profilod, a legegyszerűbb, ha ebből konvertálsz hatásos infografikát. E tárgykörben az internet tele van jobbnál jobb ötletekkel és hasznos tanácsokkal, garázdálkodj kedvedre: http://re.vu/, http://piktochart.com/, http://www.easel.ly/.

 

2. Sokkolj videóval
A sokkot persze jó értelemben gondoljuk. Észrevetted már, hányan lettek sztárok és milliomosok annak köszönhetően, hogy videókat töltöttek fel magukról az internetre? Ez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, és ha momentán nem is akarsz sztár meg milliomos lenni (holott ezek vonzó pozíciók a mai nehéz időkben), arra mindenképpen jó, hogy megcsípd a neked való állást. A klipedben domborítsd ki, miért pont te vagy a legkiválóbb jelentkező a meghirdetett posztra, és érzékeltesd, hogy a nap is kisüt, amikor reggelente megjelensz a munkahelyeden. Nem teljesen idevágó téma, de határeset: például szegedi egyetemisták olyan videót készítettek magánszorgalomból, a saját örömükre, hogy bármelyik profi zenei producer sírógörcsöt kapna tőle örömében. Nem került szinte semmibe, a technológia szabadon hozzáférhető, csak ötlet kellett hozzá. Te se fogd vissza magad!

3. Csinálj prezentációt
Ez sem helyettesíti a hagyományos CV-t és a motivációs levelet, de szintén lenyűgözheted vele a leendő munkáltatót. A lényeg az, hogy egy feszes koncepció mentén képekkel, logókkal és ne sok szöveggel mutasd be, milyen értékes munkatársat nyer magának a cég, ha fölvesznek. Legyen lényegretörő és szórakoztató, a megvalósításhoz pedig mi mást, mint egy világhódító magyar innovációt, a Prezit ajánljuk.

4. Vázold fel a fényes jövőt
Az álláskeresés világa tele van a folyamatos kutatásba belefáradt, sablonos életrajzokat küldözető jelentkezőkkel, ezért azonnal ki fogsz tűnni az átlagból, ha a pozíciót kínáló cégre szabott tervvel kopogtatsz be. Nem kell semmi extrára gondolni: néhány határozott pontban vázold fel, eddigi tapasztalataid alapján mit tennél a cég felvirágoztatása érdekében, ha megkapnád az állást. A cél tehát nem az, hogy kész üzleti tervvel örvendeztesd meg a potenciális munkáltatót, hanem hogy jelezd: lelkes és ambíciózus alkalmazottra lelhetnek benned. 

5. Legyél a cég rajongója
Ha a sarki pékségnél szeretnél részmunkaidős állást kapni, ez a tanács nem neked szól, de amennyiben egy jó nevű, nagy múltú cégnél kopogtatsz, olyan leendő alkalmazottnak mutasd magad, aki szívvel-lélekkel a közös célokért akar dolgozni. A nagy presztízsű cégek rendkívül lojális alkalmazottakat keresnek, ez a tulajdonság sok esetben fontosabb lehet, mint a szakmai tudás, hiszen ez utóbbi menet közben bővíthető, a lelkesedés viszont sokkal kevésbé. Szerezz be minél több ismeretet a leendő munkáltatódról, lájkold a Facebook-oldalát, vegyél részt a róla szóló eszmecserékben az internetes fórumokban. Ha így teszel, a felvételi interjún úgy jelenhetsz meg, mint aki voltaképpen már régóta a cég alkalmazottja, igazából csak egy nevetségesen apró adminisztratív lépés hiányzik: hogy végre tényleg föl is vegyenek.

A lojális munkavállaló szívből jövő lelkesedésének érzékeltetésére Steve Ballmer leköszönt Microsoft-vezér I Love This Company című produkcióját szeretnénk bemutatni.

Jobline Női Karriernap – először Magyarországon!

2014. 06.14., Bálna Rendezvényközpont

További információk és regisztráció: http://www.noikarriernap.hu/hu/

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

álláskeresés  •  LinkedIn  •  Prezi  •  tippek
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)