Így csinálj 4 lépésben akár nemzetközi karriert az ALDI-nál! (X)

szerző: Jobline
2015 november 25.

Remek karrierlehetőségeket kínál a világszerte közel 6000, Magyarországon több mint 100 üzlettel rendelkező áruházlánc, az ALDI.

1. lépés:
Böngészd az ALDI karrieroldalát, vagy kövesd az ALDI Magyarország Facebook oldalát és figyeld a Karrier Kedd posztokat, itt megtalálod az aktuális állásajánlatokat, bepillantást nyerhetsz az áruházlánc vállalati kultúrájába, képzési- és karrierlehetőségeibe. „A kihívást és szakmai kiteljesedést kereső agilis pályakezdők számára ideális lehetőség a regionális értékesítési vezető pozíció” – mondja Sike Lilla, aki négy éve jelentkezett az ALDI-hoz és ma már Bécsben 6 üzlet irányításáért felel. „Ez a pozíció a vállalkozó szelleműeknek ideális: a regionális értékesítési vezető felel a rábízott üzletek működéséért, a dolgozókért, a vállalat céljainak és elvárásainak teljesüléséért. Kicsit olyan, mintha vállalkozók lennénk, hiszen teljes felelősséggel tartozunk az általunk vezetett üzletek hatékony, ALDI-sztenderdek szerinti működéséért, akár 100-nál is több munkavállalóért, vagy több milliárd forintos forgalom alakulásáért” – avatja be Lilla a jelentkezőket a rájuk váró kihívásokba.

2. lépés:
Küldd el, vagy töltsd fel önéletrajzod a megadott elérhetőségeken és az ALDI keresni fog, amennyiben jelentkezésedből úgy látja, hogy megfelelsz a pozíció támasztotta elvárásoknak. Lilla szerint elsősorban nem a munkatapasztalat számít, hanem a személyiségjegyek: a munkakör annak való, akiben van tettvágy, aki esetleg már a családjában is azt látta, hogy a szülő tevékeny, alkot, a munkában is képes megélni a személyiségének kiteljesedését. Annak való, aki mobilis, hajlandó akár havi 4-5000 kilométert utazni, szereti a kihívásokat, céltudatos, aki nem riad meg felelős döntéseket hozni és áldozatokra is képes a szakmai karrierje érdekében. Fontos a jó német nyelvtudás is, hiszen a képzés és a munkavégzés egyes részei németül zajlanak.

3. lépés:
Ha állásinterjúra hívnak, ezekre érdemes figyelned: fontos az ápolt és decens külső megjelenés, a magabiztos fellépés, hiszen ne feledd: hamarosan akár több tucat munkatársért és milliárdos forgalomért fogsz felelni. A Veled interjút készítőket arról kell meggyőznöd, hogy képes leszel erre és szeretnéd is a feladatokkal járó kihívásokat. Az ALDI hitvallása szerint egy vezető akkor tud hatékonyan és felelősségteljesen dolgozni, ha az általa irányított dolgozók munkáját, illetve az üzletekkel kapcsolatos valamennyi folyamatot ismeri. Ennek érdekében - amennyiben felvételt nyersz - belépésed után nyolc hónapig tartó betanulási folyamatban veszel részt, amelyben az árurendeléstől és feltöltéstől a kasszázáson át az üzletek műszaki üzemeltetéséig minden területtel megismerkedsz, illetve a munkafolyamatokat magad is végezni fogod, valamint tapasztalt regionális értékesítési vezető kollégáktól az ellenőrzést és az irányítást tanulhatod meg. A betanulás Magyarországon kívül még további két országban, Ausztriában és Szlovéniában folyik.


4. lépés:
Az ALDI erőfeszítéseidet igen vonzó és versenyképes juttatáscsomaggal honorálja. Már a belépés első napjától kezdve magasan átlagon felüli fizetés, szolgálati Audi gépkocsi korlátlan magánhasználattal és céges telefon segíti a betanulásod és a munkavégzésed. A teljesítményed folyamatosan értékelni fogják, eredményességed előrelépésed gyorsaságában fog meglátszódni. „Két évig a Debrecen – Nyíregyháza - Kisvárda régió üzleteiért feleltem, majd Budapesten irányítottam öt üzletet. Itt már új bolt kialakítását és megnyitását is végeztem, illetve az ALDI központtól külön projekteket is kaptam, így például részt vettem az ALDI által elindított duális képzési formában megvalósuló, szakiskolai tanulók részére kialakított program kidolgozásában” – mondja Lilla, akinek teljesítményét felettesei azzal honorálták, hogy 6 bécsi üzlet vezetésének lehetőségét kínálták fel. Lilla így ma már Bécsben végzi a munkáját – ez a karrier számodra is elérhető, ha határozott és agilis vagy, jó irányító és szervezőkészséged van, nem riadsz meg sem a kiömlött tej feltakarításától, sem több tucat ember irányításától.

karrier  •  pályakezdő  •  Aldi
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen