Szerezz külföldi munkatapasztalatot az Auchannál!

szerző: Jobline
2018 február 28.

Bihari Péter tavaly csatlakozott az Auchan Retail karrierképzéséhez és 4 éven belül felsővezető szeretne lenni. Az Auchan Executive Graduate Program magyar résztvevője most Kínában tölti szakmai gyakorlatát.

Mikor kezdtél az Auchannál, miért tartottad vonzónak a programot?

2016-ban kereskedelmi menedzserként jöttem, Albertfalván dolgoztam a felvágott önkiszolgáló és a mirelit osztályon. A programban a multikörnyezetet találtam izgalmasnak. Azért jelentkeztem, hogy kipróbáljam magam, tanuljak, és pár év múlva felsővezető legyek.


Mik a nemzetközi lehetőségek?

Több országgal dolgozunk együtt, félévente pedig tanulmányi héten találkozunk. A program része egy féléves külföldi kiküldetés is bármely Auchan-országba, itt egy teljes projektet kell megvalósítani. Én Kínába vágytam, 3 hónapja élek kint.

Miben más a kínai vállalati kultúra? Milyen a csapat?

Sanghajban és a helyi Auchannál is nagy a nemzetközi team és ez a sokszínűség jó hatással van például a kreativitásra is. A kínai vállalati kultúra azonban nagyon más, ami főleg akkor érezhető, amikor külsősökkel tárgyalunk. Míg otthon a mindkét fél számára kedvező megoldásról és a pénzről esik a legtöbb szó, itt fontosak a kapcsolatok, a referenciák és az adott szó.

Láttál jellemző, izgalmas kereskedelmi trendet?

A kínaiak érzékenyek a digitalizációra, a készpénznek például nincs akkora szerepe, mint Európában. A legtöbben WeChat-en vagy AliPay-jel fizetnek, az idősebbek is.

Mi az, ami biztosan a hasznodra lesz itthon is?

A nyitottság: attól mert valami megszokott, jól működik, még lehet másképp vagy jobban is csinálni. Ezt a szemléletet igyekszem majd otthon is megtartani.

Az Auchan Csoport több kezdeményezéssel támogatja az utánpótlás nevelést. Az Auchan Executive Graduate Program 4 éves gyakorlata alatt fiatal Auchan dolgozók és frissdiplomások kapnak lehetőséget, hogy rekordidő alatt felsővezetői pozíciót töltsenek be a cégnél. Az interjú teljes terjedelme és a programra való jelentkezés feltételei itt érhetőek el: http://www.allas.auchan.hu/graduate

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen