5 nyomós érv amellett, hogy sürgősen elkezdj munkát keresni

szerző: Jobline
2018 március 13.

Jó lenne már változtatni, de hiányzik hozzá a motiváció? Több oka is lehet, hogy belevágj valami újba.

Sokan vannak, akiknek csak a kezdő lökés kell ahhoz, hogy kimozduljanak a holtpontról. Amennyiben már hónapok óta tervezgeted, hogy új irányt szabsz a karrierednek, de valami hiányzik ahhoz, hogy lépni tudj, segítünk néhány hasznos szemponttal.

#1. Ha szereted a statisztikákat: a munkavállalók fele új állást keres
A változtatási szándékoddal nem vagy egyedül. Tavaly Amerikában a foglalkoztatottak 51 százaléka szeretett volna állást változtatni, ez csakben 80,5 millió millió munkavállalót jelent.

#2. Ha törődsz az egészségeddel: aki utálja a munkáját, meghízhat, megbetegedhet, mentális problémái keletkezhetnek
Lavinaszerűen halmozódhatnak az egészségügyi problémák, amikor valaki már a gondolattól is irtózik, amikor be kell mennie a munkahelyére. A rossz érzéseket evésbe-ivásba fojtva túlsúly keletkezik, ami nagyon komoly rizikófaktor, mert hosszú távon megágyaz a szív- és érrendszeri betegségeknek, a cukorbetegségnek. Az állandó szorongás miatt alvásprobléblémák keletkezhetnek és pánikrohamok törhetnek rád. Az általános elégedetlenség és rossz közérzet miatt tönkremehet a magánéleted, elvész az önbizalmad, és egy idő után képtelenné válasz arra, hogy a magad erejéből kimássz a gödörből.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#3. Ha nem vagy boldogtalan, de boldog sem: érdemes akkor új állást keresni, amikor még nem utálod a munkádat
Sokkal jobb helyzetben van az az álláskereső, aki még viszonylag elégedetten, határozottan és magabiztosan néz új lehetőségek után, mit az, akin egy ideje erőt vett a kétségbeesés. Ilyenkor még nem görcsösen próbálkozol, hanem felméred a lehetőségeidet és megpróbálod belőni, mennyit érsz a piacon. A potenciális új munkáltató is érzi ezt, ami növeli az esélyeidet – ki akarna olyan új munkatársat, aki már az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni?
A nyugodt és megfontolt keresgélés ahhoz is hozzájárul, hogy ne olyan új állást találj a nagy kapkodásban, amit pár hónappal később szintén szeretnél otthagyni.

 


#4. Ha szereted az intő jeleket: amennyiben nem vennéd fel magadat a mostani helyedre, ideje váltani
Nézz szembe a helyzettel: a mostani munkád már nem neked való, mert kinőtted a feladatkörödet, ráuntál az egészre vagy eleve tévedés volt ezt a pozíciót betölteni, esetleg nem jössz ki a főnököddel meg a többiekkel, és ez a hozzáállásodon is meglátszik.
Más jeleket is megfigyelhetsz. Alig várod, hogy szabadságra mehess, reggel húzod az időt, hogy minél később kelljen elindulnod, a munkád annyira nyomaszt, hogy a szabadidőben is rajta rágódsz.      
Lehet még jó néhány jel, ami arra utal, hogy ettől a nyűgtől meg kell szabadulnod.

#5. Ha szeretsz kifogásokat keresni: vigyázz, mert lehet, hogy akár jól is érezhetnéd magad ott, ahol éppen vagy
Ez a passzus végül a kakukktojás, mert arról szól, hogy hátha nincs is olyan nagy baj a jelenlegi munkáddal, csak változtatni kellene pár dolgon vagy az optikádon kellene kicsit állítanod. Mi van akkor, ha bizonyos korrekciókkal elérhetnéd, hogy elégedett legyél és akkor nem is kell új munkát keresni? Lehet, hogy a feladaidat kellene átcsoportosítani, vagy átkérhenéd magad más munkakörbe a cégen belül. Van, akin már az is segít, ha nem az open office közepén kell dolgoznia, hanem beülhet a sarokba egy fikusz mögé.
Gondold tehát végig, hátha csak bebeszéled magadnak, hogy olyan rossz dolgod van. Ha egyedül nem megy, keress coach-ot vagy munkapszichológust, aki új szempontokkal ismertet meg, és ennek köszönhetően jobban láthatod majd magadat és a helyzetet, amely talán nem is olyan elviselhetetlen.

 

A The Muse cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen