Ünnepekkor munkakeresés? Nem elvetélt ötlet!

szerző: Jobline
2019 december 20.

Nem feltétlenül kell befagyasztanod az álláskeresésed az év utolsó napjaiban.

Az egyik legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz, egy jó karrier, és nincs jobb idő az itt és most-nál, hogy megtaláld az ehhez passzoló állást. Noha célszerűbbnek tűnik januárra halasztani a keresést, az ünnepi időszak is kínál bizonyos előnyöket. Nagyon sok munkavállaló időzíti erre az időszakra a felmondását, ezért már ilyenkor megnyílnak a pozíciók az álláskeresők számára.

A tél egyébként is tökéletes időpont az álláskeresésre. Tavasszal a HR osztályok nagy része megtelik gyakornokokkal vagy a kezdő szintű alkalmazottakra összpontosítanak. A tél remek időszak a tapasztaltabbak számára, hogy kiemelkedjenek és megragadják a HR-esek figyelmét.

Forrás: Jobline

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK

Íme néhány ötlet, amely segíthet az „ünnepi” keresésben:

#1. Kapcsolatépítés

Érdemes kihasználni az év végi, szilveszteri partikat egy kis hálózatépítésre. Gondoljuk át, milyen összejövetelekre érdemes elmennünk az elkövetkező időszakban. Készüljünk fel arra, hogyan kommunikáljuk tömören munkakeresési céljainkat. Ha ismerjük azokat, akik részt vesznek a partin, keressük fel őket a közösségi oldalakon, hogy többet megtudjunk kapcsolati hátterükről. Az ünnepi időszakban az emberek hajlandóbbak segíteni egymásnak, és több idejük is juthat erre. Érdemes átnéznünk az e-mail fiókunkat is, és kedves karácsonyi üzenetet küldenünk ügyfeleinknek, volt munkáltatóinknak, kollégáinknak, és ennek apropóján érdeklődni náluk a lehetőségekkel kapcsolatban, vagy felajánlani nekik egy meghívást egy év eleji kávézásra.

#2. Legyünk fókuszáltak a keresésben

Az ünnepi időszak megfelelő alkalom arra, hogy finomítsuk keresési stratégiáinkat. Ahelyett, hogy bármilyen nyitott pozícióra pályáznánk ez idő alatt, inkább keressünk olyan cégeket, amelyeknél szívesen dolgoznánk. Ismerjük meg kultúrájukat, márkájukat, és határozzuk meg, hogy saját szakmai tapasztalataink összehangolható a profijukkal. Általában január a legaktívabb felvételi idő: azok a jelöltek, akik az ünnepek alatt felkészültek a cégből, nagyobb eséllyel aratnak sikert a jövő évben. Készíthetünk egy listát is 10-15 „célvállalatról”.

#3. Speciális ajándékok

Kérjünk hasznos ajándékokat a munkakereséshez. Egy újabb pulóver helyett olyan ajándékokat kérjünk, amiket hasznosíthatunk, ez lehet egy előfizetés egy szakmai lapra, egy szervezeti tagság, egy ajándékkártya, amiből új ruhákat vehetünk magunknak az interjúhoz.

#4. Legyünk türelmesek

Míg mi tevékenyek maradhatunk ebben az időszakban is, ne várjuk, hogy bárki fontos döntést hozzon a két ünnep között – főleg, hogy jobb esetben nem tartózkodik az irodában, és talán az e-maileket sem nézi. Ez az időszak inkább a kapcsolatépítésé, az álláskeresés előkészítéséjé.

Fast Company


Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről! 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen