A jelen az Y generációé – A cégeknek sokat kell tenniük a túlélésükért

szerző: Jobline
2020 január 06.

Digitális marketingstratégia nélkül nem vagyunk elég vonzók az Y generáció számára.

Az Y generációt intenzív öntudatosság és az információforrásokhoz való, látszólag végtelen számú hozzáférés jellemzi. Ők már többnyire a digitális világban nőttek fel, a közösségi médiát használják arra, hogy társaikkal kommunikáljanak vagy kedvenc cégeikkel tartsák a kapcsolatot. Nem titok, hogy pont ez a platform, a közösségi média felülete az, ahol a cégünknek a leginkább helyt kell állnia. A közösségimédia-stratégia önmagában ugyanakkor nem elég a sikerhez.

Az indaHash nevű vállalat lehetővé tette a nagy és közepes méretű márkák számára, hogy az Y generációs influencerek, vagyis a véleményvezérek millióihoz jussanak el egyedülálló digitális platformjukon keresztül, amely ösztönzi és megkönnyíti a cégek és a fogyasztók közötti kapcsolatot. Barbara Soltysinska, az indaHash társalapítója megosztotta top tipjeit a azokkal a vállalkozókkal, akik szeretnék az Y-generációt hatékonyan megszólítani.

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK


Először azonosítsuk be a márkánkat


Egy erős márka kiépítése az első fontos lépés ahhoz, hogy kialakítsuk az ügyfelek lojális közösségét, illetve egyfajta identitásérzetet, mely minden sikeres elkötelezettség alapja. Ez abban is segíti a vállalatot és a csapatot, hogy a missziójára és a célközönségére koncentráljon. De hogyan azonosíthatnánk a márkánkat? Soltysinska szerint minden márka a Carl Gustav Jung pszichológus által leírt 12 archetípus egyikével (például a Nagy anya, az Atya, az Ördög, az Isten… stb.) azonosítható. Az azonosítás révén a márkánk tudatalatti szinten fog kapcsolódni azzal a közönséggel, amelynek az archetípushoz hasonló tulajdonságai vannak.

Forrás: Jobline


Ismerjük meg a célközönségünket


Miután azonosítottuk a márkát, szakértővé kell válnunk a célközönségünket illetően. Ezáltal biztosítjuk, hogy az általunk létrehozott és megosztott tartalom egyedülálló tulajdonságokkal bír. Például fontos tudnunk, hogy a 18 és 28 év közötti felhasználók az eredeti és egyedi tartalomra válaszolnak, miközben élvezik a spontaneitást is. Az élő videók, online megbeszélések nagyszerű módjai a tartalom folyamatos frissítésének. Azt is tudnunk kell, hogy hol tudjuk őket elérni. A statisztikák szerint a 18 és 29 év közötti felhasználók leginkább a Facebookot, az Instagramot és a YouTube-ot használják.
 
Elköteleződés

E korosztály számára az elkötelezettség kulcsszerepet játszik a lojalitás kiépítésében. Ez azt jelenti, hogy a vállalatnak proaktívnak kell lennie – nemcsak reaktívnak – az elköteleződésben. Indítsuk el az interakciókat, kövessük és like-oljuk mások közösségi oldalait, kommenteljünk. Sose harcoljunk senkivel a közösségi médiában, ehelyett a visszajelzéseket a bizalom és a transzparencia megteremtésére használjuk.
Végül fogadjuk el és használjuk az emojikat. Az emoji a kommunikáció egyik legrohamosabban növekvő formája, és mára az Instagram feliratok és kommentek közel 50%-a tartalmaz legalább egy emojit, vagyis hangulatjelet.

Az eredetiség a bevonzási stratégia királynője

Soltysinska adatai azt mutatják, hogy a hagyományos hírességek és a közösségi média digitális sztárjainak hatása egyre gyengébb, ezzel szemben az úgynevezett influencerek, véleményvezérek sokkal nagyobb hatást gyakorolnak a közönségre, amikor a márkaelkötelezettségről és tudatosságról van szó. Hogy miért? Mert a követők valós kapcsolatot tudnak teremteni a véleményvezérekkel, így sokkal inkább fognak miattuk az oldalunkra kattintani. Ráadásul amikor egy márka egy influencer posztjába taggelődik, a követők nagy valószínűséggel rá fognak kattintani a betaggelt márkanévre, és így ellátogatnak az oldalra.

De továbbra is a tartalom a király (de csak ha mozog)

A tartalom rendszeres létrehozása minden vállalat számára kihívást jelent, de megéri. Az indaHash által végzett jelentésekből kiderül, hogy a cégek magas elkötelezettségi rátával rendelkeznek, ha videót használnak, számszerűsíthetően 56-szor magasabbal, mint a szokványos csatornák. A videó a jövő: néhány előrejelzés azt becsüli, hogy az internetes tartalom 80%-a videó tartalom lesz 2019-re. A YouTube vezet, de a Facebook (Facebook Watch) és a LinkedIn (LinkedIn Video) is indított videós szoláltatásokat azért, hogy felvegye a versenyt a felhasználók figyelméért.

Az Inc cikke nyomán

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről! 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen