Újabb átrendeződés lendíti fel a magyarországi HR szolgáltató piacot (X)

szerző: Prohuman
2015 június 24.

Magyarország legdinamikusabban fejlődő HR-szolgáltató cége, a Prohuman 2015-ben az európai piacon is jelentős vállalkozási csoport, a Work Service tagja lett.

„A csoport központi vállalkozása, a Work Service SA Lengyelország legnagyobb cége a HR-szolgáltatások piacán (19,4%-os piaci részesedéssel); míg a cég körül megalakított vállalkozáscsoport – immár a Prohumant is a soraiban tudva – az egész kelet-közép-európai régióban vezető szerepet tölt be. – nyilatkozta Wojciech Mora, a Work Service csoport magyarországi igazgatója. – Ez az üzletág a térség minden országában látványosan fejlődik, részben a kereslet növekedése, részben a kínálatot alkotó szolgáltatások folyamatos, innovatív bővülése miatt. A Work Service magasan jegyzett márka Lengyelországban, melynek részvényei szektorából elsőként kerültek bevezetésre a varsói értéktőzsdén. A részvénypiacon elért sikerei egy olyan dinamikus növekedési stratégia megvalósítását tették lehetővé a Work Service számára, melynek eredményeként 2015-ben már Szlovákiában, Oroszországban, Németországban, a Cseh Köztársaságban, Törökországban, Romániában, Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Belgiumban és Svájcban is működtet irodákat 3000 ügyfele kiszolgálásra, és különféle munkalehetőségek biztosítására éves szinten 50 000 munkavállaló számára.”

Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója büszke arra, hogy az elmúlt öt évben az ő cége mutatta fel a legkiemelkedőbb növekedést a magyarországi HR-piacon: „A Prohuman meghatszorozta tevékenységét az elmúlt hat évben. Ez – a hagyományosnak mondható munkaerő-kölcsönzési tevékenység folyamatos fejlődése mellett – a munkaerő-közvetítés, a saját szervezésben megvalósított diákmunka-lehetőségek, a cafeteria-szolgáltatások, valamint a kiszervezett szakmai tevékenységek fejlődésének, növekedésének is köszönhető. Olyan új területeken értünk el eredményeket, mint a munkaerő-szükségletek több forrásból történő optimalizálása, a válságkezelés, és a HR-branding.

„Jellemző ránk a megoldásorientált rugalmasság – veszi át a szót Ignácz Béla, a Prohuman társ-ügyvezetőigazgatója. – Budapesti központunk fejlesztése mellett egy olyan országos hálózatot hoztunk létre az elmúlt öt esztendőben, amely segítségével egyre több kistérségben használjuk ki a helyi piacismeret előnyeit: figyelembe vesszük az ott élő munkavállalók álláskeresési igényeit, és optimális megoldást nyújtunk a térségben működő megbízóinknak. Szegedi, debreceni, szolnoki, kecskeméti, miskolci, hatvani, tatabányai, székesfehérvári, móri, komáromi, veszprémi, győri, szombathelyi, pécsi és zalaegerszegi irodáinkkal nemcsak az adott városok, hanem az egész térség munkavállalóival állunk kapcsolatban, és a számukra bemutatott álláslehetőségek mellett egyre többet törődünk foglalkoztatásuk körülményeivel is. A Work Service-szel folytatott együttműködésünk eredményeként olyan, már bevált megoldásokat tudunk átvenni és alkalmazni, amelyek e térségek munkavállalóira is jó hatással lesznek – bővítik elhelyezkedési lehetőségeiket és javítják hosszú távú perspektíváikat is.”

hr_hirek  •  Prohuman  •  Work Service  •  HR piac
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen