Legjobb munkahelynek lenni érték (X)

szerző: Jobline
2016 január 05.

Mára a vállalatok többsége nem csupán felismerte, hanem vallja is, hogy üzleti sikerességének egyik alapköve a munkatársak elkötelezettsége. Most ünnepelte tizenötödik születésnapját az Aon Hewitt nevéhez fűződő Legjobb Munkahely Felmérés, amely jelentősen hozzájárult a dolgozói elkötelezettség koncepciójának térhódításához. A kutatás 2001-es indítása óta közel 2000 vállalat vett részt a Legjobb Munkahely Felmérésben, a tapasztalatokat több mint 400 000 munkavállaló visszajelzése gazdagította.

Legjobb Munkahelynek lenni érték, amely azt jelenti, hogy a vállalat vonzó munkahely, hiszen a munkavállalók nem csupán szeretnek ott dolgozni, de mindent megtesznek a vállalati sikerek érdekében – ugyanakkor mutatja azt is, hogy az erőfeszítés, amelyet a kolléga a munkájába fektet, megtérül, hiszen kiemelkedőek a vállalatnál szerzett élmények, a potenciális lehetőségek és a kapott elismerés. A vállalatnál dolgozó elkötelezett tehetségek pedig rövid és hosszú távon is minden cég sikerének zálogát jelentik.

A Legjobb Munkahely program azonban nemcsak a Legjobbaknak szól, hanem azoknak is, akik szeretnének jobbak lenni, hiszen a program nem pusztán a dolgozók elégedettségét veszi figyelembe, hanem felméri az elkötelezettséget, a HR folyamatokat, a felsővezetők véleményét, valamint a különböző stratégiák, folyamatok egymáshoz való illeszkedését. Feltérképezi az elkötelezettségre ható vállalati sajátosságokat és felderíti a fejlesztendő területeket, beavatkozási lehetőségeket. Ilyen formán kettős tükröt tart a vállalatok elé: egyrészt megmutatja a dolgozók elkötelezettségét és kulcsfontosságú területekkel való elégedettségét, másrészt összehasonlíthatóvá teszi mindezt a piac többi szereplőjének eredményeivel.

Bővebb információ a Legjobb Munkahely Felmérésről: www.aonhewitt.hu.

2015 Legjobb Munkahelyei

76 vállalat 32000 munkavállalója és a felmérésbe bevont 450 felsővezető válaszai alapján 2015 Legjobb Munkahelyei:

  • 50-250 fő: Alpiq Csepeli Vállalatcsoport, Cisco Systems Magyarország Kft., Faulhaber Motors Hungaria Kft., Hilti Hungária Kft., Atlas Copco-Industrial Technique Hungary Kft., Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MAPEI Kft., Veeva Systems Hungary Kft.
  • 250-1000 fő: B. Braun Avitum Hungary Egészségügyi Szolgáltató Zrt., DECATHLON Magyarország, Eurofamily
  • 1000+ fő: Allianz Hungária Zrt., Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft., dm Kft., McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen