Ezeket a csapatépítő ötleteket bárki használhatja

szerző: Jobline
2019 december 04.

Ma már egyre több távcsapat dolgozik szerte a világon. Hogyan hozhatjuk ezeket közel egymáshoz a legnagyobb távolság ellenére is? A Tlnt cikkének pár tippje közelebb hoz a megoldáshoz.

Titkos kávé

Érdemes havonta egyszer üléseket vagy videóhívásokat tartanunk véletlenül kiválasztott csapattársainkkal. Ma már rengeteg olyan szolgáltatás létezik, amely segít kiválasztani random módra az embereket, vagy automatikusan felosztja párokra a csapatokat, csevegési lehetőségeket biztosít a számukra. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy többet megtudjunk egy olyan kollégáról, akivel soha nem találkoztunk élőben.

Hála megosztása

Minden héten tarthatunk például hálaadás pénteket, amikor megosztjuk kinek, miért vagyunk hálásak. Ezekben a pillanatokban sok új dolgot fedezhetünk fel egymásban.

Tanulás és növekedés

Erre is számos lehetőség adódik, így például:

• Közös könyvtár – beleértve az online és nyomtatott könyveket.
• Belső TED előadások – ösztönözzük munkatársainkat előadások és beszélgetések előkészítésére, hívjunk meg vendégeket.
• Könyvklub – ugyanazon könyvek elolvasása és együttes megvitatása.
• Nyelvtanulási csoportok.

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

Meetingek

A távmunkában a meetingek nagyon különlegessé válnak. Ha végre nemcsak virtuálisa van együtt a csapat, találjunk ki valami izgalmas foglalkozást, menjünk közösen kreatív workshopokra, bowlingozni, szabadulós szobai vagy más stratégai játékra, hajókázásra vagy piknikre.

Forrás: Jobline


Közös utazás


Ez az egyik legjobb (és nyilván a legköltségesebb), módja a csapatépítésnek. Nemcsak közös nyaralásban lehet gondolkodni, amikor a munkatársak elhozhatják párjaikat is. Egy IT cég például egy hónapra lefoglalt egy villát Balin, és tíz jelentkezőjével elutazott dolgozni oda. A munkatársaknak csak a repülőutat kellett fizetniük, minden más biztosított volt. A csapat nagyon élvezte természetesen az utazást.

Ezeket fontold meg

Amikor új tevékenységeket vezetünk be a csapat számára, fontos betartani bizonyos szabályokat:
• Kerüljük az ismétlést: Még a legszórakoztatóbb ötletek is unalmassá válnak idővel.
• Ne erőltessük a részvételt: Ha valaki nem szeretne részt venni, akkor ne kényszerítsük rá. Ilyen esetekben érdemes más stratégiákat is bevetni. Például néhány hétig tegyük lehetővé, hogy az emberek megoszthassák gyermekkori képeiket és történeteiket, a csapat pedig találja ki, kiről van szó. Vagy hetente egyszer az egyik kolléga tegyen fel egy szokatlan és fura kérdést a chaten, például: „Milyen lenne a tökéletes napod?”, „Ki a kedvenc szuperhősöd?”, stb. Csinálhatunk olyat is, hogy minden nap megosztja valaki a többiekkel a kedvenc receptjét, vagy véletlenszerűen küld egy képeslapot egy kolléga számára. És persze remekül össze tudja hozni az embereket az önkéntes, jótékonysági tevékenység is, például a játék- vagy ruhagyűjtés, faültetés, stb.

A Tlnt cikke alapján

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen