5 meglepő dolog, amitől megjön a nők önbizalma

szerző: Jobline
2014 május 06. Szóljon hozzá

Sikeres, befolyásos nők osztják meg termékeny gondolataikat arról, miért fontos számukra az önbizalom, és miként érték el, hogy még a legkritikusabb pillanatokban se inogjanak meg.

A sikerhez elengedhetetlen az önbizalom, de nem olyan egyszerű eljutni arra a szintre, ahol már minden kételyt sikerül legyőznünk önmagunkkal kapcsolatban. Nem attól lesz egészséges önbizalmunk, ha a szobában mindenki fejét le merjük ordítani: nem elég pusztán úgy csinálni, mintha magabiztosak lennénk, mert előbb-utóbb eláruljuk a gyengeségünket. A nők magabiztossága más, mint a férfiaké, és elsősorban tetteken alapul. Most öten elmondják, milyen meglepő módon lehet feléleszteni a mindenkiben ott szunnyadó magabiztos embert.


Merj más lenni
Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, akit szokás a világ legbefolyásosabb asszonyaként is emlegetni, úgy gondolja, a hitelesség az önbizalom alappillére. Szilárd meggyőződése, hogy egy nőnek nem szabad feladnia azt, ami benne a legkülönlegesebb, amikor harcba száll a hatalomért. Lagarde nagy örömmel csipkelődik azokkal a férfiakkal, akik a tárgyalóasztalnál félbeszakítják, hogy a saját véleményükkel hozakodjanak elő. A nő mindig legyen tisztában azzal, hogyan kell lefolytatni egy civilizált beszélgetést, szögezi le. Ez sokkal természetesebb és nagyobb hatalomról tesz tanúbizonyságot.
A minap Lagarde arról győzködött egy frissen megválasztott harmadik világbeli női vezetőt, hogy ha vissza akarja fogni az állami költekezést, akkor kezdje a saját kíséretével: elég lesz a konvojban harmadannyi testőr meg páncélozott limuzin is. A tanácsadók viszont azt javasolták a politikusnőnek, hogy tartsa meg a kisebb hadseregnyi kíséretet, mert ez fejezi ki megfelelően a hatalmát. Éppen ellenkezőleg, mondta erre Lagarde, akkor néznek fel valakire, ha mer más lenni, mint a többiek, és ebből erényt kovácsol. A vezérigazgató abban is biztos, hogy valahányszor ez a politikusnő majd autentikus lépéseket tesz, az önbizalma is nőni fog.

Ne szeressenek, hanem tiszteljenek
A maga módján minden női csúcsvezető erényt kovácsol abból, hogy mer más lenni. Linda Hudson, a BAE idén leköszönt vezérigazgatója (aki az első nő volt egy ilyen méretű védelmi cégkonglomerátum, a British Aerospace, a világ második legnagyobb hadiipari multija élén), úgy nőtt fel, hogy mindig bátran különbözhetett másoktól. Általában a fiúkkal játszott, és az egyetemen a kevés mérnök szakos lány egyike volt. Az egyik legalapvetőbb önbizalomnövelő meglátásától sok nő zavarba jönne. Hudson régen eldöntötte, nem fog aggódni amiatt, hogy szeretik-e vagy sem. Inkább mindig arra koncentrált, hogy tiszteletet vívjon ki maga iránt. Úgy érzi, ez megkönnyíti a nehéz döntéseket. Lehet, hogy rövid távon néhányan meg fognak sértődni, de hosszú távon jóval értékesebb lehet az, amit sikerül elérni.

Ragadd meg a pillanatot

Jessica Wright vezérőrnagy, az amerikai hadsereg leghosszabb időt szolgált női főtisztje barátságos, elbűvölő személyiség, és nem fél kimutatni nőies énjét. Ugyanakkor kemény és magabiztos vezető, aki nehezen tolerálja a teszetoszaságot. Hosszú katonai pályafutásának elején azonban maga is került olyan helyzetekbe, amikor elgyengült térdekkel kereste a megoldást, és rendkívül sok önbizalomépítő pillanatot élt át, mire sikeres vezetővé nőtte ki magát egy ilyen férfias közegben. Az egyik ilyen eset az volt, amikor rádöbbent, hogy sarokba szorítva is a javunkra tudjuk fordítani a kedvezőtlen felállást. Még szinte újonc volt, amikor az egyik felettese közölte vele, nem szereti, hogy nők is szolgálnak a seregben. „Hirtelen vagy 500 dolog futott át a fejemen – mondja a vezérőrnagy. – De végül ezt feleltem: őrmester, akkor eljött az ideje, hogy túltegye magát ezen a problémán.” Wright meg tudta ragadni a pillanatot, hogy kivívja a felettese tiszteletét, és az önbizalma is hatalmas bátorító lökést kapott.

Gyakorlat teszi a mestert
Ismétlés a tudás anyja, hangzik a közhellyé kopott mondás, és ez az önbizalom növelésével kapcsolatban is elmondható. Nem abban kell hinnünk, hogy jók vagyunk valamiben, hanem hogy kitartó munkával elsajátíthatók az ehhez szükséges készségek. Crystal Langhorne a Washington Mystics kosárcsapat egyik ásza. Mozgása ma már maga a tökély, pedig amikor válogatott lett, egy évig azon gondolkozott, hogy abbahagyja a kosarazást. Valahogy nem értett szót a labdával. Aztán eldöntötte, hogy odafigyel a zsákolási stílusára, de komolyan. Csak ezzel foglalkozott nap mint nap több órán keresztül, és tökéletesítette a mozdulatait. Elképesztő eredményt ért el. Azóta megállíthatatlan a pályán, és azt mondja, a munkafolyamat a fejében dolgozik tovább. Valahányszor kosárra készül lőni, azt mondja magának: „Tudom, hogy képes vagyok rá. Dolgoztam rajta.”

Ne rágódj rajta – programozd át
Az önbizalom növelése komoly agymunka. Be kell gyakorolni a hatékony mechanizmusokat, különben a szürkeállomány akkor mond csődöt, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Gondolkozunk, tipródunk, rágódunk a problémákon, azt latolgatva, mi mehet félre, és ettől aztán jó eséllyel félre is megy. Még a zseniális agykutatók is beleeshetnek ebbe a hibába. Dr. Laura Ann Petitto e tudomány egyik legnagyobb szaktekintélye, mégis a tetteket megbénító rágódás áldozata volt. Volt idő, amikor hazafelé a buszon ücsörögve akkurátusan sorra vette, mi nem sikerült aznap. A lista mindig hosszú volt. Aztán az agyműködés rugalmasságával kapcsolatos felfedezései vezették rá arra, hogy át lehet programozni a szürkeállományt, és át is kell, ha változtatni akar. Mostanában, amikor felül a buszra, kényszeríti magát, hogy arra a három dologra koncentráljon, ami aznap sikerült. A negatív gondolatokat ezzel sikerül kordában tartania. És azt is tapasztalta, hogy a tudata nyitottabb lett az új kihívások leküzdésére, és több kockázatot mer vállalni.

Jobline Női Karriernap – először Magyarországon!

2014. 06.14., Bálna Rendezvényközpont

További információk és regisztráció: http://www.noikarriernap.hu/hu/

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)