Fekete a tárgyaláshoz, rózsaszín a csapatmunkához – Színpszichológia a munkahelyen

szerző: Jobline
2018 augusztus 09.

Minden színnek megvan a maga jelentése és hatása, nemcsak kifejezed általuk önmagad, hanem mások véleményét is befolyásolod.

Ha kinyitnád a szekrényedet, valószínűleg egy vagy két színt találnál túlsúlyban. Akár szándékos az adott szín dominanciája, akár nem, a legtöbb ember hajlamos arra, hogy vásárláskor bizonyos színeket keressen. Vannak, akik szeretik az egyszerű fekete ruhadarabokat, míg mások olyan árnyalatokat preferálnak, amelyek jól mennek a bőrük, szemük színéhez.

 

Ám gondoltad volna, hogy a viselt színek nemcsak rád, de másokra is hatással vannak? Amit viselsz, az befolyásolja, mások hogyan látnak téged, különösen a munkahelyen. Sőt tudat alatt hajlamosak vagyunk bizonyos színeket bizonyos pszichológiai vonásokhoz társítani, amint azt Angela Wright, a Colour Affects vállalati tanácsadó cég tulajdonosa véli. A megfelelő színek viselésével megközelíthetőbbé, magabiztossá, sőt tekintélyessé is válhatsz. A színszakértő ezért azt javasolja, gondold át, milyennek szeretnéd, ha látnának kollegáid, ügyfeleid, és eszerint variáld át a ruhatáradat.

 

Hiteles és komoly
Miért van az, hogy amikor egy ügyféllel találkozunk vagy egy interjú felé tartunk, akkor mindig a fekete színt választjuk? Egyszerűen azért, mert a fekete erőteljes és kifinomult hangulatot kölcsönöz a megjelenésünknek, különösen professzionális környezetben. Karcsúsít és kontúrokat ad, és semmi sem biztosítja az adott ügy komolyságát jobban, mint egy testre szabott fekete kosztüm. Annak érdekében, hogy ne tűnj túlságosan blazírtnak, viselj hozzá egy világos blúzt vagy inget.


 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 

Magabiztos és figyelemfelkeltő
A vörös szín szenvedélyről, érzelmekről és öntudatosságról árulkodik. Ha vörös színt viselsz, mások közvetlennek, magabiztosnak és erőteljesnek fognak érzékeli. Akkor érdemes ezt a színt viselned, ha szükséged van egy kis önbizalom növelésre.

 

Megbízható és becsületes
Ha biztonsági játékos vagy, viselj fehéret, amely a tisztasághoz és a tökéletességhez kapcsolódik, így a javadra lehet, ha a főnököd irodájába van időpontod.

 

Barátságos és megközelíthető
Ki nem szereti a rózsaszín játékos, könnyed hangulatát? A bőrtónustól függően a rózsaszín kihangsúlyozza az arcvonásaidat, amitől megközelíthetővé és eredetivé válsz. A világos magenta szín a sötétebb tónusú bőrhöz illik, míg a pasztell rózsaszín inkább a világosabb bőrhöz passzol. Találj olyan árnyalatot, amely leginkább illik hozzád, és ne lepődj meg, ha a gorombább kollégáid is hirtelen barátságosak lesznek veled.

 

 

 

Forrás: Jobline

 

 

Megnyugtató és bátorító
Ha tudod, hogy stresszes napnak nézel elébe, viseld a kék árnyalatait, melyek mind a saját, mind a mások idegeit megnyugtatják. Az ég és a tenger színe a békéhez kapcsolódik. Kevésbé hivatalos munkahelyen kipróbálhatod a monokróm viseletet egy kék blúzzal és egy sötét farmerrel. Professzionálisabb környezetben inkább a sötétkék árnyalatait használd.

 

Amikor tehát reggelente kiválasztod a napi viseletedet, ne csak az időjárás előrejelzést vedd figyelembe, hanem azt is, mire számíthatsz aznap a munkahelyen. Üzleti találkozókon kell részt venned, stresszes ügyfeleket kell kezelned, vagy szeretnéd meggyőzni a főnöködet valamiről? Használd a színpszichológiai tippeket a sikerhez!

 

 

A Recruiter cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen