Hogyan csinálj karriert a pénzügyi technológia szektorában

szerző: Jobline
2018 szeptember 25.

A pénzügyi technológia („fintech”) viszonylag egy új szektor, amely megváltoztatta a pénzügyi iparágat. Mi kell ahhoz, hogy valaki munkát kapjon e virágzó szektorban?

Ahogy a digitális gazdaság új korszaka kibontakozott, a startupok és cégek olyan innovatív technológiákat – pl. online piacterek, mobilalkalmazások, mesterséges intelligencia és robotika – fejlesztettek ki, melyek átalakították az addig pénzügyi szolgáltatásokat. A fintech előretörésével egyre több tehetségre volt szükség ezen a területen.

 

Technikai és puha készségek
Függetlenül attól, hogy vállalkoznánk vagy állást keresnénk a szektorban, mind a technikai készségek, mind az üzleti éleselméjűség rendkívül hasznos. Azok, akik egy fintech startuphoz szeretnének csatlakozni – mobilalkalmazást fejleszteni vagy online áruházat létrehozni -, számíthatnak a sikerre, ha rendelkeznek az általános vezetési készségekkel az értékesítéstől és kapcsolattartástól kezdve a pénzügyekig, marketingig, elemzésig és termék menedzsmentig. Azok, akik pályafutásukat egy fintech cégnél szeretnék folytatni, egyedi profillal és készségekkel kell rendelkezniük, amelyek a legjobban fizető álláshoz juttathatja őket. A szükséges üzleti készségek mellett képesnek kell lenniük arra is, hogy magabiztosan és pontosan beszéljék a pénzügyi szolgáltatások nyelvezetét – tudják, mi fán terem a digitális valuta, az EBA, a GDPR, a Chatbot, a corporate banking, stb. Az úgynevezett STEM tudás és a kódolás szintén egy fontos plusz lehet. 

 

 

Mivel a fintech munkánk általában azt igénylik, hogy cross funkcionális csapatokkal dolgozzunk együtt szoros határidőkön belül, ezért az olyan puha készségek, mint a kommunikáció, a probléma megoldás és a csapatmunka különösen értékes erőforrássá tehet minket, függetlenül attól, hogy egy cégnek dolgozunk vagy saját startup vállalkozást indítunk.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

Így szerezz meg egy jó állást a fintech területén
A fintech gyorsan növekvő, fejlődő terület. Ahhoz, hogy hosszú távú sikereket érhessünk el, folyamatosan nyomon kell követnünk ezt a szektort, és naprakésznek kell lennünk a trendeket illetően. Íme néhány tipp arra, hol is kezdjük: 

 

#1. Végezz kutatásokat: ismerd meg az ökoszisztémát, az ágazatot, a játékosokat. Milyen termékek most a legmenőbbek! Áss mélyre az iparág történetébe, és ismerj meg minél több olyan vállalatot, ahová szívesen jelentkeznél. Nézd meg, hogyan fejlődött a vállalat, milyen lehetőségek állnak előtte.

 

#2. Tudd meg, hogy a készségeid és erősségeit hogyan lehetnek összhangban a leendő vállalat igényeivel, mérd fel a kulturális illeszkedést. Szívesen dolgoznál egy startupnál, vagy inkább egy olyan biztonságosabb alapokon nyugvó cégnél, mint pl. egy bank? Az önéletrajzod elkészítésekor emeld ki a projekteket, szakmai gyakorlatokat és egyéb tapasztalatokat, amelyek megmutatják azokat a készségeidet, melyek egyértelműen kellenek a munkához.

 

#3. Építsd fel fintech hálózatodat. A fintech események a legjobb helyek ahhoz, hogy kapcsolatot építs. Ha potenciális mentort vagy munkahelyi lehetőségeket keresel, vegyél részt minél több konferencián, és ne feledkezz meg a LinkedInről sem.

 

#4. Élezd meg a készségeidet. Jelentkezz be mester programokba, amely bizonyos fintech területekre szakosodtak.

 

Ahogy minden más iparágban, úgy itt is mindig lesz számos karrier-kihívás. Sok szorgalommal, kitartással azonban sokra vihetjük a fintech szektorban.

 

A Recruiter cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen