Egy cég, ahová mindennap beviheted a kutyádat

szerző: Jobline
2018 november 09.

Dolly mindennap munkába jár, üdvözli kollégáit, irigylésre méltó képességekről tesz tanúbizonyságot, és még arra is marad kapacitása, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek nehéz napjuk van. Csakhogy Dolly nem szokványos alkalmazott. Ő egy yorkie terrier és egy máltai keveréke, aki gazdájával, Bryan Levy-vel jár minden nap a munkába.

A kisállat-tulajdonosok száma növekszik
Dolly egyike annak a nyolc kutyusnak, akik rendszeresen az ACI központjába járnak dolgozni. Az ACI vezérigazgatója és alapítója, Ann D. Clark elmondta, hogy eleinte csak egy alkalmazott hozta be a kutyáját, ám azóta másokat is megfertőzött a dolog, és napi rendszerességgel járnak a kedvencek is az irodába. Az ACI jelenleg az amerikai kutyabarát politikájú cégek 9%-ába tartozik, és bár ez az arány még nem tűnik olyan nagynak, a kisállat-barát munkahelyek számára egyre csak nő, hiszen a kutyatartásra is egyre nagyobb igény van. Az amerikai háztartások 68%-ában van saját háziállat, és ez az arány négy évvel ezelőtt még csak 56,7% volt.

„Ha két olyan cég közül kellene választanom, ahol az egyiknek kisállat-barát politikája van, míg a másik nem engedélyezi ezt, határozottan az állatbarát céget választanám – jelenti ki Sasha Abrahms, az ACI recepciósa. – A vállalatok felismerték, hogy mennyi alkalmazottnak van valamilyen házi kedvence, és mennyire fontosak ezek a számukra” – teszi hozzá.

Az új munkaerő egyre inkább olyan kisállattartókból áll, akik nem akarják egész napra magára hagyni szőrös barátaikat. Az Amazon is felismerte ezt a szükségletet, székhelyén 6000 (!) kutya jár be dolgozni. Más cégek, mint pl. az Atlantic Health kisállat-terápiát kínál alkalmazottainak, a Genetechnél pedig kutyaimádók klubja működik. Ebből is látszik, hogy azok a nagy cégek, melyek a tehetségekért folytatott versenyben élen járnak, kisállat-barát politikát folytatnak.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


Boldog kutyák, boldog dolgozók
A háziállatbarát munkahelyek legnyilvánvalóbb előnye egyetlen szóban leírható: stresszkezelés. Egy 2012-es tanulmány szerint a nap folyamán kevesebb stressz nehezedett azokra a munkavállalókra, akiknek a kutyájuk a közelükben feküdt, és emelkedett azok stressz-szintje, akik nem hoztak be állatot az irodába. „Louie nem befolyásolja a munkakedvemet és hatékonyságomat – mondja Kathryn Mullis, az ACI senior account managere. – Csak pozitív energiákat közvetít.”

A házikedvencek munkahelyi jelenléte az állatgondozással járó kiadásokat is csökkentik, hiszen a gazdiknak nem kell külön fizetniük a kutyasétáltatásért, a kutyafelvigyázásért, a nappali ellátásért.


 


A kutyák összehozzák az embereket
Ugyanez a tanulmány azt is megállapította, hogy azok körében, akik kutyájukat munkába viszik, nő a munkahelyi elégedettség, pozitívabb képet kapnak a munkáltatójukról, és erősebb interperszonális kapcsolatot alakítanak ki kollégáikkal. Abrahms személyesen is megtapasztalta ezt az előnyt. „Amikor behozom a kölyökkutyámat, Henley-t, több emberrel lépek kapcsolatba, mint általában” – mondja.

A háziállatok jók a szervezetnek is?
Mi van, ha Fido nem jön ki jól a többiekkel? Ki fogja eltüntetni azt a kis balesetet a sarokból? Van néhány olyan dolog, amit érdemes megfontolni, ilyen például a méretkorlátok, a viselkedési problémák vagy a logisztika. A legfontosabb tényező, hogy a kiállatpolitika mindenki számára pozitívum legyen. Az olyan irodák számára, amelyek nem állnak készen a négylábú alkalmazottak fogadására, számos alternatíva áll a rendelkezésre, amelyek segítségével a gazdiknak sem kell aggódniuk otthon maradt kedvenceikért. Például támogathatják a dolgozókat egy megbízható kutyafelvigyázó vagy egy jó hírű cicaszitter megtalálásában. Mindezeken felül a cégek adhatnak akár háziállat után járó betegszabadságot, támogatatják az elhullott kedvencek temetését, vagy állhatják az állatorvosi költségek, kötelező oltások egy bizonyos hányadát. A megtartást segíti az is, ha a cég állatterápiás napokat szervez az alkalmazottak számára.


A Tlnt cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen