14 jele annak, hogy te vagy főnököd kedvence

szerző: Jobline
2019 május 03.

Legyünk realisták: a főnöködnek biztosan van kedvenc dolgozója. Ha folyamatosan a véleményedet kéri, vagy lehetővé teszi számodra a kockázatvállalást, akkor lehet, hogy épp te vagy az. A szakértők szerint, ha azt gyanítod, hogy különleges bánásmódban részesülsz, és ez zavarja a csapat munkáját, akkor beszélj erről a főnököddel. Hiszen, ha a főnök túlságosan kivételezik veled, az komolyan sértheti a csapatmorált, sőt még a fluktuációt is növelheti, nem beszélve arról, hogy az ebből eredő ellenséges munkakörnyezet a jogellenesség problémáit is felvetheti.

Kedvencnek lenni nem mindig jó érzés, hiszen a különleges bánásmód miatt fokozott munkaterhelésnek leszel kitéve. Az irodai munka nem népszerűségi verseny. Ez a 14 jel utal arra, hogy a főnököd kedvence vagy.

 

#1. Több meetingbe von be, mint a kollégáidat

Ez egy kulcsfontosságú jel, amely azt mutatja, hogy a főnök megbecsüli a véleményedet, sőt azt is elismeri, hogy pozitív módon járulsz hozzá a munkához. Senki sem szeretne olyan emberrel részt venni a találkozókon, akinek semmiféle affinitása nincs, ezért ez egy jó jel, hogy tisztelnek.

 

#2. Az összes jobb projektre téged választ

Egy nagy projektet egy újabb nagy projekt követ. Ha felelősségteljes munkákat kapsz rendszeresen, akkor te vagy a kedvenc. A főnököd úgy érzi, hogy bizonyítottan beváltál, és szinte minden újabb alkalommal megduplázza a felelősségedet.

 

#3. Te vagy a válságmenedzser krízisek idején

Ha te vagy az első a főnököd radarján válság esetén, akkor hatalmas bizalma van a képességeidben.

 

#4. Megkér, hogy kísérd el kiküldetéseire vagy konferenciákra

Ez ismételten csak azt bizonyítja, hogy a vezetőd előtt mély tiszteletnek örvendsz, és elkötelezett szakmai fejlődésed előmozdításában.

 

#5. Többször kéri ki a te véleményedet, mint a kollégáidét

A vélemény kikérése biztos jele annak, hogy a főnököd tiszteletben tartja ötleteidet, ítéleteidet, bölcsességedet. Ha úgy tűnik, hogy csak téged kérdez, akkor jó eséllyel vagy a kedvence.


 


 

#6. Megengedi, hogy őszinte légy

Nyitottabb lehetsz vele, mert mindig meghallgatja a véleményedet, ha azt konstruktív módon tálalod.

 

#7. Egyedülálló szabadságot biztosít

Más alkalmazottakkal ellentétben kevésbé ellenőrzi a napi feladatait. Ha úgy érzed, hogy összességében több engedéllyel rendelkezel, és inkább vagy társ, sőt azt is megengedi bizonyos helyzetekben, hogy a nevében beszélj, akkor megbízik az ítélőképességedben.

 

#8. Jobban bízik benned, mint bárki másban, ezért több feladatot oszt le neked

Ha több a mozgástered, nagyobb szabadságot kapsz a kockázatvállalásra, a saját, önálló munkavégzésre és döntésekre, akkor ez azt jelzi, hogy jó vagy a főnöködnél.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


 

#9. Elsőként kapsz fizetésen felüli juttatásokat

Az extra juttatásokat (pl. koncertjegy) mindig neked ajánlja fel először? A szakértők szerint ez az a pont, ahol érdemes elgondolkodni azon, biztos tisztességes-e másokkal szemben ez a fajta különleges bánásmód.

 

#10. Betekintést enged a színfalak mögé

A kulcsfontosságú üzleti információk megosztása, különösen, ha „nem mondhatod el senkinek”, azt jelzi, hogy mélyen megbízik benned.

 

#11. Sok személyes adatot oszt meg veled

Árulkodó jel lehet az is, ha magánéleti információkat is megosztott veled. Lehet, rád osztotta a belső bizalmas szerepét.

 

#12. Bátran mersz kockázatot vállalni

Ha úgy érzed, hogy bizonyos kockázatok vállalása kevés hátránnyal jár, akkor az árulkodhat arról, hogy bizalmi kapcsolat alakult ki köztetek, és nem kell kételkedned abban, hogy nem lesz támogató, ha esetleg kudarc ér.

 

#13. Személyes eseményekre is elhív, sőt még a családtagjainak is bemutat

Meghív születésnapi rendezvényekre, családi vacsorákra? Ha te vagy az egyetlen az irodában, akkor kezdj el gyanakodni.

 

#14. Kedvesebb veled, mint bárki mással

Többet mosolyog rád? Rugalmasabb veled? Lelkesebb és barátságosabb, mint az összes többi kollégáddal? Ezek mind biztos jelei annak, hogy a főnököd téged favorizál.


 

A Business Insider cikke nyomán

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen