Gyakornokokat vár a Miniszterelnökség

szerző: Jobline
2013 július 02.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2013 tavaszán gyakornoki pozíciók betöltésére pályázatot hirdetett közgazdász, illetve bölcsészhallgatók számára.

A 232 jelentkező közül több fordulós felvételi eljárásban 13 gyakornokjelölt került kiválasztására. Az előkészületeket követően, a tegnapi nap folyamán megkezdődött a gyakornoki program a Miniszterelnökségen.

A program hat hónapja során a gyakornokok teljes képet kaphatnak a Miniszterelnökség működéséről, minden főbb szervezeti egységet felkeresnek és bekapcsolódnak annak munkájába.

Pályakezdő és dolgozni szeretne? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az első nap folyamán a gyakornokokat fogadta Orbán Viktor miniszterelnök is. A kormányfő leszögezte, nélkülözhetetlennek tartja, hogy kellő alázat mellett minden gyakornok az eddig megszerzett saját szakmai tudásával segítse a szervezet egészének munkáját annak tudatában, hogy a Miniszterelnökség a legfontosabb kormányzati döntések centruma.

Gyakornokok - illusztráció
Gyakornokok - illusztráció

A bölcsész- és közgazdászhallgatók számára kiírt gyakornoki program sikeres elindulását követően a Miniszterelnökség hamarosan új, ám ez alkalommal joghallgatók, jogászok számára kialakított gyakornoki programot fog meghirdetni, amelynek pályázati felhívását a közeljövőben közzéteszi. Előre láthatóan 2013. július végig lehet jelentkezni az új programra. 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen