Nem is olyan egyszerű az IT szakembereknek elhelyezkedni

szerző: Jobline
2013 szeptember 25.

Idén már kétszer annyi időbe telik végigjárni az állásinterjúzás összes lépcsőfokát, mint néhány éve. A pályázókat egyéb téren is keményebb próbatételek elé állítják a cégek - írja a bitport.hu a Glassdoor karrierportál cikke alapján.

Vannak olyan cégek, melyeknél különösen nehéz feltételeket támasztanak a jelentkezőkkel szemben – állapítja meg az amerikai álláshelyzetet monitorozó Glassdoor Team. A nemzetközi állásportál független kaliforniai szakértőkből álló csapata három évvel ezelőtt készítette el először az állásért folyamodókat a legkeményebb próbatételnek kitevő vállalatok 25-ös toplistáját, amit évente frissít.

A Glassdoor szerint azok, akik manapság szeretnének álláshoz jutni a tengerentúlon, nagyjából kétszer olyan hosszú időre számíthatnak, mint 2010-ben. Három éve az állásinterjúztatás átlagos ideje 12 nap volt, ami 2013-ban már 23 napra nőtt - fogalmaz a bitport.hu.

A legnehezebben bevehető "bástyák" idei toplistáján is igen szép számmal akadnak informatikai és stratégiai tanácsadó cégek. Utóbbiak közül a McKinsey&Company harmadik éve tartja első helyét. Minősítése 3,9 pontot hozott, egy 5 pontos skálán ahol az 1 pont jelenti, hogy nagyon könnyű volt az állást megszerezni, míg az 5-ös a "szinte lehetetlen bejutni" fokozat. A felmérésbe ottani álláskeresőket vontak be, akiket nemcsak az interjúztatás hosszáról kérdeztek, hanem arról is, hogy úgy általában inkább pozitív vagy inkább negatív volt a benyomásuk és a hangulat az interjún.

A 25-ös toplistában az informatikai cégek között ott van a Gartner, a Google, az Avaya, a Microsoft vagy a Facebook, de azoknak sem könnyű a helyzete, akik az olyan cégekhez igyekeznek, mint a Rolls Royce, a Procter&Gamble vagy a Caterpillar.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

állásinterjú  •  IT  •  informatika
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen