Nők, akiket tényleg megfizetnek

szerző: Jobline
2013 október 29. Szóljon hozzá

Átlagosan a nők még mindig kevesebbet keresnek, mint a férfiak, és ez a topmenedzserek körében is igaz - írja a Business Insider. A lap összegyűjtötte a 10 legjobban kereső női vezetőt.

Bár a bérszakadék vezérigazgatói szinteken is megtalálható, a legjobban fizetett főnöknők még így is több mint 10 millió dollárt visznek haza évente - írja a Business Insider. A lap az amerikai FindTheCompany weboldal adatai alapján gyűjtötte össze, kik a legjobban fizetet női vezetők.

A lista élén Marissa Mayert, a Yahoo vezetőjét találjuk, akinek az éves juttatása 36,6 millió dollár, igaz, ha a férfiakat is nézzük, akkor ezzel az összeggel csak a 26. helyre elég ez az összeg.

Marissa Mayer
Marissa Mayer
Forrás: AFP / Emmanuel Dunand

A második helyre jutott Irene Rosenfeld, a Mondelez International (korábban Kraft) vezetője. A cég sok egyéb mellett édességeket, rágcsálnivalókat és gyorsan elkészíthető ételeket gyárt. Juttatása 28,8 millió dollár/év.

A dobogón találjuk még Wellington Denahan-Norrist, aki az Annaly Capital Management vezérigazgatója és elnöke. A cég ingatlan befektetésekkel dolgozik, Wellington Denahan-Norris pedig 25,8 millió dollárt vihet haza éves szinten.

Őt követi Jane Elfers, aki a gyerekruházattal foglalkozó Children's Place Retail nevű céget igazgatja, évente mintegy 17,2 millió dollárért.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az IBM elnök-vezérigazgatója, Virginia Rometty az ötödik helyre jutott, ő alig maradt le a maga 16,2 millió dolláros éves bevételével a negyedik helyről.

A hatodik helyet birtokló Meg Whitman 2011 szeptemberében lett a Hewlett-Packard elnök-vezérigazgatója. A nő évente 15,4 millió dollárt keres.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az indiai származású Indra Nooyi, a Pepsi vezetője 14,2 millió dolláros bevétellel rendelkezik éves szinten.

A nálunk is ismert és népszerű Avon kozmetikai márka jelenlegi vezetője, Sherilyn McCoy 2012 áprilisában került a cégnél vezetői pozícióba, ahol évente 12,9 milliór dolláros juttatásra tesz szert.

A Ventas nevű ingatlanokkal foglalkoztató céget is egy hölgy vezeti, Debra Cafaro, akinek 11,2 millió dollárral honorálták a munkáját.

A listát a Hong Kong Television Network vezérigazgató nője, To Wai Bing zárja, aki "csupán" 10,6 millió dollárt keres.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

 •  fizetés  •  főnök  •  Marissa Mayer
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)