9 nyerő tipp, hogy mindenre legyen időd

szerző: Jobline
2014 május 30. Szóljon hozzá

Úgy érzed, akkor sem jutnál a dolgok végére, ha egy nap 48 órából állna? Akkor valamit rosszul csinálsz, de ezt te is nyilván jól tudod. Van néhány jó ötletünk, hogyan gazdálkodj az időddel.

Külön tanfolyamokon oktatják az időgazdálkodást, amivel rengeteg ember idejét rabolják el, akik aztán ugyanott tartanak, ahol voltak. Ugyanis hiába tanulja meg valaki, hogy a valós időt miként ossza be, ha a saját belső, mentális idejével nem boldogul. Tíz perc sorbanállás néha óráknak tűnhet, a gyerekek meg szinte napok alatt felnőnek - ez a belső idő, amivel meg kell tanulnunk bánni. Az Entrepreneur jóvoltából az alábbi technikákkal közelebb lehet kerülni ahhoz az állapothoz, amikor már nem érezzük úgy mindennap, hogy megfojtanak a határidők.

1. Egy hétig jegyezd fel, mi mindent csinálsz. Ez segít annak kiderítésében, mire megy el az a rengeteg idő. Látni fogod, hogy mi az a tevékenység, aminek van értelme, mert valamilyen eredményt hoz, és mi a haszontalan aktivitás, pótcselekvés. (Ha úgy sejted, hogy a haszontalanságok lesznek többségben, jó a megérzésed.)2. Az értelmes tevékenységek számára jelölj ki pontos határidőket (erre való a határidőnapló, már a neve is milyen beszédes). Határozd meg pontosan az ilyen tevékenységek elejét és végét, és próbáld betartani. A haszontalan tevékenységeket csökkentsd a minimumra.

3. Iktass be szüneteket,
amikor pihensz, például sétálsz pár percet a zöldben. Ezeket ugyanúgy be kell tartani, mint az értelmes tevékenységek határidejét, mert ekkor töltődsz fel, és áll helyre a belső időd.

4. Miután felkeltél és megittál egy jó erős kávét (a kávé opcionális), szánj félórát arra, hogy végiggondolod a napi teendőket. A nap akkor kezdődjön számodra, amikor összeállt az üresjáratok nélküli menetrend.

5. Minden fontos telefonhívás, értekezlet vagy bármilyen célirányos cselekedet előtt szánj pár percet arra, hogy végiggondolod, mit és hogyan akarsz elérni. Ezzel nemcsak a sikert vizualizálod előzetesen, de a belső időd is kellőképpen lelassul ahhoz, hogy tisztábban láss. Ha véget ért az adott tevékenység, megint csak gondolkozz pár percig. Elérted-e, amit akartál? Ha nem, miért? Mi hiányzott? Amennyiben sikerült választ adnod magadnak, legközelebb építsd be a hiányzó elemet a következő hasonló tevékenységedbe - már akkor, amikor előzetesen végiggondolod, mi lesz a feladat.

6. Ha nagyon fontos dolgod van, gondoskodj róla, hogy senki ne zavarjon, és ne hagyd abba a munkát, amíg el nem végezted.

7. Szokj hozzá, hogy nem kapod fel azonnal a telefont, amint megcsörren, és nem válaszolsz rögtön az e-mailekre. Csak akkor tüntess ki azonnal a figyelmeddel valakit, ha sürgős ügyben keres (ami neked sürgős). Jelölj ki időpontokat a nap folyamán, amikor válaszolsz a telefonhívásokra és az e-mailekre.

8. A közösségi médiát is zárd ki a látóteredből, ha csak nem ezt használod a napi feladataid elvégzéséhez.

9. Jól jegyezz meg két dolgot. 1. Lehetetlen mindent elvégezni, amit elterveztél. 2. Általában a tevékenységünk 20 százaléka hozza az eredmények 80 százalékát.


Jobline Női Karriernap - először Magyarországon!

2014. 06.14., Bálna Rendezvényközpont
További információk és regisztráció:
http://www.noikarriernap.hu/hu/
Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)