Minden, amit az önéletrajzról tudnod érdemes

szerző: Jobline
2014 június 08. Szóljon hozzá

A CV-írás lassan új művészeti ággá növi ki magát, és egész kis iparág épül rá. Nem véletlen: az önéletrajz kopogtat be a kiszemelt munkahely kapuján, és általa dől el, hogy szóba állnak-e velünk, vagy kereshetünk tovább. Kis túlzással ez a szöveg eldöntheti az életed alakulását, ezért különösen oda kell figyelni, amikor megszerkeszted.

A Jobline számos hasznos írást közölt már az önéletrajzokról, ezeket most összegyűjtöttük, hogy ne kelljen sok időt szakítani a böngészésre.

Két dolog a legfontosabb: hogy mi LEGYEN benne, és mi NE LEGYEN az önéletrajzban. Látszólag könnyen kimeríthető a téma, ám szó sincs róla.

A Jobline Állásportál videójából röpke három perc alatt kiderül, mik a leglényegesebb szempontok az önéletrajz elkészítésekor.

A CV mellett a kísérőlevél is fontos, sőt talán még nagyobb is lehet a jelentősége, mint az önéletrajznak. A CV megírásakor is lehet kreatív ötleteket alkalmazni, a motivációs levél műfaja azonban jóval kötetlenebb, ráadásul azt is beleírhatjuk, ami a CV-be valamiért nem fért bele. Mindezek miatt előfordulhat, hogy egy kis merészség és fantázia segítségül hívásával ez a szöveg nyeri majd meg a munkáltatót.

További hasznos ötleteket kaphatsz a motivációs levelekkel kapcsolatban itt.

Reméljük, sikerült új szempontokat ajánlanunk az önéletrajzod és a motivációs leveled frissítéséhez. Amikor regisztrálsz a Jobline Női Karriernapra, töltsd fel ezeket az új dokumentumokat, és kinyomtatva is hozd el magaddal a rendezvényre, mert nagy a valószínűsége, hogy hasznukat veszed majd, amikor az állást kínáló cégekkel ismerkedsz.

Jobline Női Karriernap – először Magyarországon!

2014. 06.14., Bálna Rendezvényközpont

További információk: http://www.noikarriernap.hu/hu/

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)