9 aggasztó jel, ami miatt azonnal el kell menned nyaralni

szerző: Jobline
2014 július 18. 1 hozzászólás

A munka nemcsak nemesít és komoly örömforrást jelenthet, de tönkre is tehet bárkit, aki túlzásba viszi. Ha mostanában folyton fáradt és ideges vagy, és az egyszerűbb feladatokat is csak nehezen tudod elvégezni, irány a tengerpart vagy legalább a Balaton!

Kilenc biztos jele van annak a Business Insider szerint, hogy hullámvölgybe kerülnél, ami akár a kiégés kezdetét is jelentheti, ezért sürgősen ki kell szakadnod a hétköznapokból. De elég, ha a kilencből ötöt megfigyelsz magadon, máris rohanj csomagolni, hogy záros határidőn belül elhagyhasd a várost.

1. Folyton fáradt vagy
Mindenki elfáradhat a munkában, de egy kiadós alvás vagy egy kikapcsolódással töltött hétvége segít feltöltődni. Ám ha hiába próbálsz pihenni vagy lazítani, egyre törődöttebbnek érzed magad, nem megy a munka, és üresnek látod az életedet, komolyabb probléma lehet a háttérben. Ebből az állapotból ki kell lépned, amihez környezetváltozásra van szükséged.

 


2. Nem vigyázol magadra
Tömöd magadba a hamburgert, napi nyolc kávéval igyekszel turbózni magadat, este benyomsz egy felest, hogy könnyebben el tudj aludni, és kihagyod az edzést azzal, hogy majd később bepótolod? Ilyen rossz szokások felvételével elindulhatsz a lejtőn, ami viszonylag gyorsan lelki és egészségügyi problémákhoz vezethet. Ennek véget kell vetni!

3. Eltemet a munka
Állandóan túlórázol, mégis úgy érzed, alig jutsz valamire. Emiatt bűntudat gyötör és ideges vagy, elkezdesz kapkodni, amitől még kevésbé vagy hatékony a munkában. Le kell lassulnod, de nem az irodában, hanem a hegyekben vagy a vízparton.

4. Összerándul a gyomrod, ha megszólal a telefon
A távbeszélő készülék csodálatos találmány, összeköt a szeretteiddel és segít a munkában. De ha elkezdesz rettegni, nehogy megszólaljon, az azt jelenti, hogy az egész jelenlegi helyzetedből menekülni szeretnél. Menekülj is, legalábbis egy időre.

5. Nagyon negatív vagy
Mindent sötéten látsz, cinikusan viszonyulsza dolgokhoz, utálod a munkádat, de még inkább a munkatársaidat? Mindenkinek lehet rossz napja, de ha ez a frusztráció tartós állapot, vess véget neki, mielőtt késő.

6. Nem tudsz koncentrálni
A szellemi fáradtság biztos jele, ha képtelen vagy a feladatokra összepontosítani. Kétszer kell elolvasni egy mondatot, hogy megértsd, egy nap is kevés arra, hogy elvégezz egy egyszerű feladatot, és elfelejtesz fontos dolgokat? Itt az ideje, hogy feltöltődj!

7. Nem tudsz aludni
A rosszul végzett munka következménye, hogy éjjel is a befejezetlen feladatokon járatod az agyad, meg azon, hogy pár óra múlva minden kezdődik elölről, és ebbe bele kell őrülni. Az alváshiány aztán csak tovább ront a helyzeten. Ez oda vezethet, hogy a végén már szinte alig alszol, amiből nagy baj lehet.

8. Folyton csak a munkád jár az eszedben
Gondolj a Nagy Feró által is megénekelt munkásmozgalmi jelszóra: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Ha a szabadidődben is azon stresszelsz, mi mindent kell még elvégezned, és hátha rosszul csináltál valamit napközben, amit majd ki kell javítanod, nem csak tönkremész ettől, hanem a munkádat is megutálod. Ezt pedig biztosan nem akarod.

9. Kiveszett belőled az ambíció
Emlékszel még, milyen nagy tervekkel indultál el pályafutásod kezdetén? Ha ezekből már semmi nem maradt, csak a fáradt rutin visz előre, vagy még az sem, hanem egy helyben toporogsz, gyorsan keresd elő a hátizsákot vagy a bőröndöt.

+ 1 jó tanács
A testi-lelki regenerálódáshoz legalább két hét kell, ennyi idő tudod rendesen kipihenni magad és ennyi idő alatt áll vissza a szervezeted természetes ritmusa. Ezért ha teheted, ne csak pár napra tűnj el a világ szeme elől, hanem vegyél ki minél hosszabb szabadságot, és igyekezz teljesen feltöltődni – hiszen tombol a nyár, és egymást érik a fesztiválok.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (1)
Sebők Marianna 2014. július 27., 15:52

Rendben Vivien mehet a Balatonra az apjával.