Amikor nem érdemes elvállalni a jól fizető állást

szerző: Jobline
2015 március 25.

Ki ne szeretne többet keresni? Ám vannak esetek, amikor a jó fizetésért nagyon drága árat kell fizetni, ezért egyáltalán nem éri meg váltani.

Tudományosan igazolt tény, hogy a munka megölheti az embert, enyhébb esetben krónikus betegség, válás sújtja azt, aki nem figyel fel időben az agasztó jelekre. A Business Insider 6 esetet sorol fel, amikor nem éri meg több pénzért rossz állást vállalni.

1. Túl sokat kell utazni hozzá
Akár a dugóban ül az ember naponta kétszer, akár a tömött buszon vagy villamoson, netán távolsági buszon, mindenképpen megsínyli. Egy svéd kutatás szerint bajok tömkelegével kell szembenézniük azoknak, akik sokat utaznak a munkahelyükre és vissza: nyakfájás, elhízás, magány, válás, stressz álmatlanság. Ebből az következik, hogy azt a többletpénzt, amit az új munkahelyen megkeresel, előbb-utóbb gyógyszerekre, fizikoterapeutára, pszichiáterre és kórházi kezelésre kell költeni. Hát megéri így?

2. Mérgező munkahelyi légkör
Aki nap mint nap úgy érzi, hogy az irodában, ahol dolgozik, meg lehet bolondulni, és nem menekül el időben, előbb-utóbb meg fog halni. Ez az ijesztő megállapítás is megbízható statisztikákon alapul. A mérgező munkahely szó szerint megöli a dolgozót, ráadásul úgy, hogy hosszú szenvedésre ítéli: előbb idegileg készül ki az áldozat, aztán pszichoszomatikus áttételek révén fizikailag is – különösen, ha szerekhez nyúl –, és valóságos roncs már, amikor eljön érte a megváltó halál.

3. Nincs egyensúlyban a munka és a magánélet

Ha valaki többet látja a kollégáit, mint a szeretteit, az nagyon nagy baj. És bizony az esetek többségében ez a szomorú helyzet áll fenn egy amerikai statisztika szerint: a dolgozók 55 százaléka érzi úgy, hogy nincs elég ideje önmagára, a szülők 67 százaléka nem tud eleget foglalkozni a gyerekével, a házasok 63 százaléka pedig élete párjával. Ezért aztán sovány vigaszt nyújt a magasabb fizetés, ha a dolgozó boldogtalan lesz a túl sok munka miatt.

Forrás: Jobline

 

4. Nem hiszel a munkádban
Hiába fizetnek egy zsák pénzt, ha nem vagy büszke a munkádra, és hit, lendület nélkül végzed egyik feladatot a másik után, akkor elindulsz a kiégés felé. A másik probléma, hogy soha nem tudod kihozni magadból a maximumot, és nem fogsz kiteljesedni abban, amit csinálsz, ha nem teszed oda magad őszintén és száz százalékosan.

5. Nem jössz ki a főnökkel
Amennyiben feszültség van a főnököd és közted, egyrészt nem tudsz az adott munkahelyen megfelelően fejlődni és előrelépni, másfelől a folyamatos lelki konfliktus rossz hatással van a magánéletedre és megnő a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is. Vagyis hiába sokszámjegyű a fizetés, ha kalapáló szívvel és görccsel a gyomorban mész be reggelente a munkahelyedre, már rövid távon is megsínyled ezt a helyzetet.

6. Süllyed a hajó
Még nagyon vonzó fizetésért sem érdemes olyan céghez szegődni, amely lejtmenetben van, és belátható időn belül csődbe megy. Egy ideig kedvező lehet az anyagi helyzetet, de aztán megint kereshetsz munkát, miután frusztráló időszakot tudhatsz a hátad mögött.

2015-ben is megrendezésre kerül a nagysikerű Jobline Női Karriernap!
A Karriernap megszervezésével két célnak szeretnénk eleget tenni, egyrészt a diplomás nők számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy személyesen találkozhassanak a munkaerőt kereső cégekkel, e mellett pedig a karriertervezési folyamatot kívánjuk támogatni inspiráló előadásokkal és sikertörténetek bemutatásával, illetve személyes tanácsadásokkal.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!
 
 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen