3 kifejezés, amit nehogy beírj az önéletrajzodba

szerző: Jobline
2015 március 30.

Ha úgy mutatkozol be, mint mindenki más, nem fognak rád felfigyelni.

Sikeres. Keményen dolgozó. Lelkes. Danny Rubin a LinkedInen ezt a három kifejezést tartja azonnal kiirtandónak az önéletrajzből, mert amellett, hogy semmitmondóak, még irritálják is a HR-eseket, mivel mindenki így jellemzi önmagát. Stílus helyett tartalmat kell nyújtani, amely ékesszólóan beszél a jelölt erényeiről.

1. Sikeres

Stílusos példamondat: Sikeres projektmenedzser vagyok, aki mindig kielégíti az ügyfél igényeit.

Tartalmas példamondat: Projektmenedzseri tevékenységem egyik legszebb feladata az volt, amikor levezényeltem három weboldal egyesülését. A projekt 7 hónapig tartott és 17-en dolgoztak benne, de mindvégig össze tudtam fogni a csapatot.

Magyarázat: Mindenki állíthatja, hogy nagyon sikeres, de csak te voltál képes levezényelni 17 ember élén, 7 hónap alatt három weboldal összeolvadását.

 

Forrás: Jobline

 

2. Keményen dolgozó

Stílusos példamondat: Keményen dolgozó szakember vagyok, mindig elvégzem a feladatot.

Tartalmas példamondat: Legutóbbi munkám során a gyermekek elhízásáról készítettem jelentést, ehhez 12 ezzel adatot gyűjtöttem össze és elemeztem. Csak két hetem volt a feladat elvégzésére, hogy a munkahelyi vezetőm előadhassa a jelentést egy országos konferencián. Sokat kellett késő estig túlóráznom, de határidőre elkészültem.

Magyarázat: A „keményen dolgozó” kifejezés csak üres szólam mindaddig, amíg pontosan meg nem világítod, miről van szó.

3. Lelkes

Stílusos példamondat: Mindig lelkesen végzem a munkámat.

Tartalmas példamondat: Gyakornokként egyik feladatom a kávé elkészítése és felszolgálása volt, és én maximálisan kihasználtam ezt a lehetőséget. Kávéfelelősként összeismerkedtem az összes munkahelyi vezetővel, elbeszélgettem velük a munkájukról és arról, miként alakul a karrierjük, így a lehető legtöbbet sikerült megtudnom a cégről és annak jövőjéről.

Magyarázat: Hagyd meg a többieknek, hogy lelkesek legyenek. Mutasd be inkább, a te megkülönböztetett esetedben mit jelent a lelkesedés, és mi a haszna.

 

2015-ben is megrendezésre kerül a nagysikerű Jobline Női Karriernap!
A Karriernap megszervezésével két célnak szeretnénk eleget tenni, egyrészt a diplomás nők számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy személyesen találkozhassanak a munkaerőt kereső cégekkel, e mellett pedig a karriertervezési folyamatot kívánjuk támogatni inspiráló előadásokkal és sikertörténetek bemutatásával, illetve személyes tanácsadásokkal.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!
 
 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen