Önismerettel a sikerességért?

szerző: Jobline
2016 február 29.

Elérheted-e céljaidat, ha nem ismered korlátjaidat? Lehetőséged van a vágyott pozíció elnyerésére, ha nem tudsz élni erősségeiddel? Az önismeretnek a magánélethez hasonlóan a karrierépítésben is kulcsszerepe van. A HVG Állásbörzén elismert szakemberek előadásai és ingyenes tanácsadások is segítenek a kiteljesedésben.

Hivatást vagy csillogást keresel?

„Hivatás, flow – szenvedélyesen szeretni azt, amivel a hétköznapokat töltjük” – fogalmazza meg röviden Szily Nóra, hogy neki mit is jelent a karrier. A sokszor negatív előjellel használt kifejezés ennek ellenére, mára alapköve lett a jövő tervezésének. Döntő szempont, hogy mit állítasz célkereszted középpontjába: a sikeresség vágyát, vagy a mindennapos örömforrást adó hivatásban való kiteljesedést. Terveid megvalósításáért tenned kell, azonban nem szabad, hogy ennek mániákus bűvkörébe kerülj! „Tedd fel magadnak a kérdést: mennyire vagy a szokásaid rabja, elérted-e már egy olyan mélypontot, ahonnan nincs visszaút?” – szembesít a ki nem mondott problémákkal dr. Zacher Gábor, toxikológus, igazságügyi szakértő.


Ne félj segítséget kérni!

Életed ébren töltött idejének felét nem mindegy, hogy mire áldozod. Legyél akár hallgató, pályakezdő vagy egy feltörekvő vállalkozó ötletgazdája, az a fontos, hogy kihívást jelentő feladatokat csinálj. Ezért kell tudatosan fejleszteni magad és építeni a karriered. Ha bizonytalan vagy, fordulj útmutatásért szakembereinkhez.

Ismerd meg a lehetőségeidet!

A tájékozódáshoz remek fórumot nyújt a március 2-3-án megrendezésre kerülő HVG Állásbörze. Az ország legjelentősebb karrierrendezvényén 17 előadáson vehetnek részt a látogatók a két nap során, többek között a fent idézett két ismert személyiség tanácsaival is megismerkedhetsz. Dr. Zacher Gábort március 2-án 12:20-tól hallgathatod meg a „Szenvedélyes karriertünetek kezelése” témában, míg Szily Nóra ugyan ezen a napon, 15:00-tól tart előadást „Önismeret, képesség, lehetőség, teljesítmény - egyenes út az előrelépéshez” címmel. Ha személyre szabott tippeket szeretnél, a Frissdiplomás KarrierSarokban (B38) kiscsoportos beszélgetés során találhatod meg a szükséges kapaszkodókat.

A részvétel ingyenes, csak regisztrációhoz kötött. Ne hagyd ki, gyere el!

HVG Állásbörze
Országos Képzési és Karriernapok

Mikor? 2016. március 2-3. (10:00-18:00)
Hol? Budapest, SYMA Rendezvényközpont, A csarnok
Bővebb információkért kattintson a rendezvény honlapjára!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen