Értékes diploma – sikeres karrier

szerző: Jobline
2017 január 06.

A Szent István Egyetem (SZIE) az értékes ismeretek, jól hasznosítható tudás és sokrétű gyakorlati tapasztalat érdekében kiemelt feladatának tekinti a tudomány haladásának elősegítését, a legújabb információs technológiák alkalmazását. A képzés tartalmának munkaerő-piaci követelményekhez igazodó fejlesztése segíti elő, hogy a hallgatók piacképes diplomával, azonnal hasznosítható, gyakorlati tudással lépjenek ki az egyetem falai közül.

Az Egyetem Karrier Irodája 2010 óta biztosítja, hogy a hallgatók felkészülten, a legfrissebb munkaerő-piaci információkkal felvértezve érvényesüljenek a diplomájuk megszerzését követően. Az Iroda feladata sokrétű: munkalehetőségek és gyakorlati helyek felkutatása, állásadatbázis frissítése, karrier tanácsadás, munkába állást segítő tréningek, munkahely-látogatások szervezése, a SZIE Állásbörze megrendezése.

 

Dr. Tóth Tamás, a Szent István Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy az intézmény vezetése komoly lehetőséget lát az öregdiák (Alumni) rendszerben. A minőségi szakemberképzés fontos láncszeme, hogy a végzett diplomások megosszák munkahelyi tapasztalataikat az őket követő generációval, informálják alma materüket a munkahelyi igényekről, fejlődési irányokról.


  

 

„A végzett hallgatóinkkal történő együttműködés fontos bázisát képezi a gyakornoki lehetőségek biztosításának, és az új generáció elhelyezkedését is elősegíti” – hangsúlyozta a rektorhelyettes. – „Fontos kapocs az Alumni az újabb gyakorlati helyek egyetemi képzésbe történő integrálásakor, alumnuszaink hidat képeznek a vállalati szféra és az Egyetem között. A kutatás-fejlesztés területén is elengedhetetlenül fontos újabb partnerek bevonása az innovációs folyamatokba, aminek alapját az öregdiákok munkahelyi ismertsége, elismertsége és sikerei alkotják. Büszkék vagyunk arra, hogy az évente megrendezésre kerülő egyetemi Állásbörzén a kiállító cégek képviselőinek többsége Egyetemünkön végzett szakember, sok esetben ügyvezető vagy cégtulajdonos.”

 

A Karrier Iroda rendszeresen szervez olyan programokat, amelyek a szakmai tudás és a gyakorlat összekapcsolását, a tudatos karriertervezést segítik elő. A sikereket elért diplomásokkal – tréningek, vendégelőadások és az Állásbörze mellett – konferenciákon, karrierdélutánokon is találkozhatnak hallgatóink.

 

 

 

 

 

Évente egyszer a környékbeli lakosság felé is megnyitjuk kapuinkat. 2017 áprilisában ismételten várjuk az érdeklődőket a tavaszi, gödöllői Állásbörzén.
A rendezvényen a diplomásoknak szóló munkalehetőségek mellett, közép- és alapfokú végzettségű látogatók is találhatnak álláslehetőségeket. Az eddigi évekhez hasonlóan az ingyenesen látogatható állásbörzét jövőre is elhelyezkedést segítő tanácsadások és előadások kísérik.

 

 

 

Részletek: allasborze.szie.hu vagy facebook.com/szieallasborze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen