Izgulsz az interjú miatt? Ezeket tedd meg az előző este!

szerző: Jobline
2017 június 06.

Készülj fel alaposan, és kevesebbet fogsz parázni.

Az állásinterjú előtt éjszaka általában stresszesen telik, fejünk tele van a „mi van, ha” kezdetű kérdésekkel. „Mi van, ha nem tudok válaszolni egy kérdésre? Mi van, ha eltévedek út közben? Mi van, ha nem ébredek fel az ébresztőóra csörgésére, és elmulasztom ezt a jó lehetőséget?” Hidd el, ezek a gondolatok teljesen normálisak, és nem vagy egyedül velük. Érdemes mégis felkészülni minden eshetőségre, hiszen így biztosan nem lesz okod aggodalmaskodni, és még az éjszakát is alvással töltheted. A The Muse készített egy ellenőrzőlistát, amelynek segítségével megbizonyosodhatunk róla, mindenre kiterjedően felkészültünk-e, az interjúkérdések megválaszolásától kezdve egészen az odajutásig.

 

Készítsd ki a ruhádat
Még akkor is, ha egyébként nem szokásod ezt tenni, ne reggel kotord elő az alkalomhoz illő ruhadarabjaidat. Ez nagyszerű lehetőség arra is, hogy meggyőződj arról, a cipőd tiszta-e, és nincs-e folt a blúzodon/ingeden.

 

Pakolj össze mindent
Akárcsak általános iskolás korodban, most sem árt, ha előző este mindent szépen bepakolsz a táskádba. Mire lehet szükséged? Pár darab kinyomtatott önéletrajz, néhány névjegykártya biztosan elkell majd. Ha szeretnél megbizonyosodni róla, hogy semmi fontos sem maradt ki, vedd sorra, van-e nálad toll, jegyzetfüzet, telefontöltő, rágógumi vagy frissítő drazsé, pénz, kézi tükör, dezodor.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK

 

 


Tervezd meg, hogyan érsz oda leghamarabb
Használj Google térképet vagy különféle útvonaltervező szolgáltatásokat, különösen, ha számodra teljesen ismeretlen helyre kell menned, és ellenőrizd le a parkolási lehetőségeket is, ha kocsival mész. Írd le magadnak az útvonalat, és lehetőleg legyen a mobilodon internet elérhetőséggel.

 

Nézd meg a legáltalánosabb interjúkérdésekre adható válaszokat
Remélhetőleg már napok óta erre készülsz, de azért nem árt, ha ismételsz egy kicsit. Ne érjenek váratlanul a kérdések.


 


 

Tudd, kit kell keresned
Tudd, hova mész és kihez, légy tisztában az interjúztató titulusával és osztályával/részlegével is. Ha van egy kis időt, nézd meg az illetőt a LinkedInen vagy a Facebookon, hogy képben legyél, mit dolgozik pontosan.

 

Várunk a Jobline Női Karriernapon június 10-én! A negyedik alkalommal megrendezett esemény kiváló alkalom, hogy a munkaadók megmutassák cégük kifejezetten nőket megszólító programjait, családbarát kezdeményezéseit. A közvetlen hangulat pedig lehetővé teszi, hogy a munkavállalók oldottabb hangulatban ismerhessék meg a velük szemben támasztott elvárásokat.

 

Nyomtasd ki az önéletrajzodat
Nem árt még egyszer felhívni rá a figyelmedet, hogy jó, ha van nálad pár példány, mivel nem tudhatod, hogy az interjúztató elhozta-e magával.

 

Készítsd elő a reggelid
Még ha nem is szokásod reggelizni, ezen a napon mindenképp egyél valamit. Soha ne menj üres gyomorral az interjúra.

 

Készülj fel a legrosszabbra
Pozitív életszemlélet, vonzás törvénye ide vagy oda, az életben igenis történnek kellemetlen helyzetek, amelyekre nem sok befolyásunk van. Lehet, dugó lesz a városban, esni fog, vagy lekávézod magadat… Ezekre nemigen tudsz ugyan felkészülni, de ha például tudod magadról, hogy késős típus vagy, szánj legalább plusz 30 percet az utazásra. Vagy ha például tudod, hogy jelenlegi főnököd nem fogja jó szemmel nézni, amiért előbb elkéredzkedsz, találj ki valami jó kifogást, például, hogy fogorvoshoz kell menned, vagy nem érzed túl jól magad.

 

Készíts puskát
Életmentő lehet, ha van nálad egy cetli tele olyan nevekkel, címekkel, történetekkel, munkakörökkel, amelyeket szeretnél felidézni az interjún. A puska tartalmazhatja azokat a kérdéseket is, amelyeket szeretnél az interjú végén feltenni, ha netán elfelejtetted volna őket a nagy izgalomban.

 

Állítsd be az ébresztőt
A Négy esküvő és egy temetés című filmben több tucat ébresztőóra csörgött csak azért, hogy Hugh Grant, a vőlegény le ne késsen a saját esküvőjéről. Neked nem kell túlzásokba esned, de nem árt, ha a telefonodon kívül beállítasz még egy órát.

 

Aludj egy jót
Végül próbálj meg aludni. Kapcsold ki a tévét, a közösségi oldalak értesítéseit, és idejében térj nyugovóra. Meglátod, másnap hálás leszel magadnak ezért.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


 

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen