Ezt kell tenned, ha vinni akarod valamire az életben

szerző: Jobline
2017 augusztus 14.

Csupán nyolc alapszabályt kell betartani, és tiéd a pálya.

A legsikeresebb emberek rendkívül hatékonyan működnek, és hiába van ezerféle tennivalójuk, minden feladatnak a végére tudnak járni. Többek között azért, mert szigorú szabályokat tartanak be – amelyek ha szokássá nemesülnek, nem is olyan nehéz igazodni hozzájuk. Nyolc szabályt mindenképpen érdemes eltanulni tőlük.

#1. Ne akarj tökéletes lenni
El kell engedni azt a vágyat, hogy tökélyre törekedj. A világ tele van bizonytalansággal, egyes dolgok pedig kimondottan irracionálisak. Bármikor hibázhatsz, vagy ha te nem, majd valaki más, és te iszod meg a levét. Ha elfogadod, hogy nem lehet biztosra menni, sokkal könnyebben el tudod érni a céljaidat.

#2. Ne hagyd magad kizökkenteni
Soha nem érsz célba, ha mindig megállsz, és megdobálod azt a kutyát, amelyik megugatott. Ezt Winston Churchill mondta, pedig az ő idejében még nem is volt Facebook meg okostelefon, ami rendszeresen elvonta volna a figyelmét. Az aktuális feladatodat bontsd kisebb fázisokra, haladj lépésről lépésre, és ne hagyd, hogy bármi kizökkentsen a kerékvágásból.

#3. Határolódj el a negatív dolgoktól
Ez elsősorban a negatív emberekre vonatkozik, akik elszívják az energiádat. Kerüld el őket, olyanokkal vedd magad körül, akik inspirálóan hatnak rád. Nem véletlenül mondják a sikeres emberek, hogy szeretnek náluk okosabb és produktívabb barátaik körül forgolódni, mert tanulhatnak és energiát nyerhetnek tőlük.

 

 


#4. Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyettek
A sikeres emberek nem várnak mások jóváhagyására, maguk döntik el, mikor mit cselekszenek. Így felelősek lehetnek a tetteikért, eredményezzenek sikert vagy kudarcot, mert a saját értékrendjük szerint működnek.

#5. Ne keseregj a múltbéli hibák miatt
Csak akkor lehet teljes lendülettel előre haladni, ha nincs semmi, ami visszahúz. Túl kell lépni minden korábbi hibán és tévedésen – nem feledve azonban a belőlük levonható tanulságokat. A legtöbb sikeres ember képes a tévedéseiből profitálni, mert ezeket az emlékeket nem teherként cipeli magával, hanem a jövő építőköveinek tekinti őket.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK


#6. Űzd el a kételyt
Régen rossz, ha úgy futsz neki valaminek, hogy azt gondolod, úgysem fogsz sikerülni, vagy emészt a kétely, hogy az eredményt nem is érdemled meg. Az ilyen gondolatoktól meg kell szabadulni, nem csupán azért, mert hátráltatnak, hanem mert általában nem is igazak. De ha lenne is valóságalapjuk, akkor is meg kell szabadulni tőlük, hiszen nem visznek előre.

#7. Ne hagyd, hogy maga alá temessen a munka
Csak akkor leszel képes hatékonyan működni, ha kizárod az életedből azokat a feladatokat, amelyek végrehajtása nem kapcsolódik szorosan a céljaidhoz. Tudj nemet mondani, ugyanakkor bátran kérj segítséget, amikor túlterheltnek érzed magad, és látszik, hogy a lélektelen napi robot letérítene arról az útról, amelyet választottál.

#8. Ne állj le a tanulással
Nagy a kísértés, hogy amikor nagy a hajtás, félretedd a hosszú távú terveidet: azzal hitegeted magad, hogy ráérsz még a következő nyelvvizsgával, egyelőre nem muszáj regisztrálni az online tanfolyamra és bőven lesz még időd megismerkedni az új szoftverrel. Az ilyen tévképzetek miatt nem tudsz fejlődni, időt és lendületet vesztesz. Folyamatosan tanulnod és szellemileg gyarapodnod kell, ami nem egyszerűen az új ismeretek befogadására vonatkozik: olyan mentális állapotban kell lenned, amelyben nyitott vagy minden változásra, ötletre, és magad is kezdeményezni tudod a dolgok alakulását.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen