5 ok, amiért a jelentkezésed sosem kap pozitív visszajelzést

szerző: Jobline
2017 december 13.

Egy ideje már jelentkezel állásokra, mégsem hívtak még vissza sehonnan? Mielőtt kétségbeesnél, ezt a néhány dolgot érdemes ellenőrizned, hátha valami nem stimmel az önéletrajzoddal és a motivációs leveleddel.

#1. Mindig ugyanazt az önéletrajzod és motivációs levelet használod minden egyes jelentkezésed alkalmával
Minden állás más, ezért mindegyikhez külön önéletrajz kell. Akármennyire is unalmasnak ígérkezik, minden egyes jelentkezés alkalmával személyre kell szabnod a CV-det, miközben meg kell tanulnod kicsit a HR-es fejével is gondolkodni, és kitalálni, vajon mi teszi elég ígéretessé a dokumentumot ahhoz, hogy vissza is hívjanak. Ne feledd, hogy a legtöbb munkakereső azt hangsúlyozza, hogy mi teszi őt nagyszerű alkalmazottá, vagyis a legtöbb önéletrajz és kísérőlevél ugyanazokat az unalmas sablonokat tartalmazza. Tűnj ki a tömegből azzal, hogy sokkal őszintébben és világosabban fogalmazol azzal kapcsolatban, miért lennél te a legjobb a konkrét munkakörre, azaz ne csak azt hangsúlyozd, miért vagy remek munkaerő. Azt is írd le, mi vonzott a céghez a leginkább.

 

Új év, új élet! Töltsd fel CV-det a Jobline-ra, hogy azonnal jelentkezhess a legjobb állásokra akár mobilról is. BELÉPÉS, vagy REGISZTRÁCIÓ után néhány kattintással megteheted.


#2. Nem megfelelő helyre küldted az önéletrajzodat
A legtöbb jelentkező véletlenül (ám igen ostoba módon) eltéveszti a címzett nevét, különösen akkor, ha túl sok helyre jelentkezik. Ha az álláshirdetésben külön megkérnek arra, hogy egy bizonyos személy részére küldd el a jelentkezést, akkor ne írd le a nevét rosszul – vagy ami még nagyobb hiba – ne keverd össze a nevét másvalakiével.

Sok munkakereső követi el azt a hibát is, hogy elküldi a CV-jét és a kísérőlevelét A társaságnak, miközben a jelentkezését egy B társaság igényeihez szabta. Miközben azt állítod, hogy figyelmet szentelsz a részleteknek, nem sok esélyed marad az állás betöltésére, ha ekkora ordas hibát vétesz.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#3. Nem felelsz meg a minimális követelményeknek sem
Nem kapsz visszahívást akkor sem, ha alulképzett vagy. Ha nincs elegendő tapasztalatod, végzettséged, vagy még sosem dolgoztál az iparágban, de még hasonló munkakörnyezetben sem (különösképpen, ha kifejezetten kérték ezt), akkor sajnos nincs nyert ügyed. Ettől még lehet, hogy képes vagy a munka elvégzésére, de ne feledd, a kiválasztónak te csupán egy darab papír vagy. Minden, amit tudnak rólad az, amit a korábbi tapasztalataid mondanak rólad. Ha kételyek merülnek fel bennük, nem fogják az idejüket pazarolni arra, hogy jobban megismerjenek.

 


#4. Messze meghaladod a minimális követelményeket
Akkor sem kapsz visszahívást, ha túlképzett vagy. Egyetlen cég sem akar olyasvalakit foglalkoztatni, aki várhatóan hamarosan továbbáll. Arra is gondolhatnak a kiválasztók, hogy a túlképzettséged miatt sokkal nagyobb fizetést vársz el annál, mint amennyit meg akarnak adni. Érthető, ha nem szívesen vállalják ezeket a kockázatokat.

A kísérőlevelednek kell meggyőznie őket arról, miért tartod jelentkezésre érdemesnek ezt a pozíciót még akkor is, ha sokkal jobb álláshelyeket is betölthetnél.

#5. Elfelejtetted frissíteni a kapcsolattartási adataidat
Néha a válasz sokkal egyszerűbb és bugyutább, mint gondolnád. Győződj meg arról, hogy az összes csatolt dokumentum a legfrissebb adatokat, e-mail címet, telefonszámot tartalmazza. Ha már nem vagy aktív felhasználója egy közösségi oldalnak, töröld a régi profilodra mutató linket.

A Careers24.com cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen