10 érv amellett, hogy a fejvadász szakmával rengeteget nyerhetsz

szerző: Jobline
2018 március 27.

Függetlenség, jó kereset, fejlődési lehetőség – és még hét vonzó momentum sorakoztatható fel.

A kiválasztásért felelős szakembernek egy általános HR-eshez képest kicsit specializáltabb a szerepe, hiszen akkor alkalmazzák egy cégnél, amikor nagy létszámú bővítést hajtanak végre, vagy a nagy fluktuáció miatt folyamatos a cég munkaerő szükséglete. Vagyis a recruiter, magyarul fejvadász vagy toborzó általában tanácsadócégeknél dolgozik, és segíti a cégek kiválasztási folyamatát a kereséstől egészen az elhelyezésig.

A fejvadászkarriernek számos előnye van. Lássuk a top 10-et!

#1. Függetlenség
Kevés olyan karrier kínál akkora függetlenséget, mint a kiválasztás. Bár lehetőséged van cégekhez is csatlakozni vagy egy tanácsadó irodánál elhelyezkedni, akár megpróbálkozhatsz megállni a saját lábadon is.

#2. Változatosság
Ha kiválasztó vagy, búcsúzz el az agyzsibbasztó, unalmas napi rutintól. Ahelyett, hogy ugyanazt a dolgot csinálnád nap mint nap, sokféle munkát végezhetsz. Minden ügyfél más élményt kínál, és minden nyitott pozíció betöltéséhez eltérő taktikára lesz szükség. Nem beszélve arról, hogy minden egyes jelölttel bővül a kapcsolati hálód.

#3. Nagyobb kereseti potenciál
Egy alkalmazotti viszonyban mindegy mennyi energiát fektetsz a munkába, általában ugyanannyi fizetéssel térsz haza. Nem így van ez a toborzás esetében, ahol a fizetés az eredményekhez kötődik. Vagyis minél több munkát végzel, minél több jelöltet sikerül elhelyezned, annál több pénzt kereshetsz.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#4. A technológia élvonalában lehetsz
Az üzleti technológiák legizgalmasabb újításai a felvételi szoftverek szektorából származnak. Napról napra válik elérhetővé egyre több innováció; a toborzásban például automatikus előszűrést és CV feldolgozást végezhetnek el helyetted a robotok. Ha szeretsz első kézből tájékozódni a legújabb technológiai megoldásokról, akkor ezen a pályán van a helyed.

#5. Nem kell speciális végzettséget szerezned
A fejvadászok részére nincs külön iskolarendszerű szakképzés, és számos cég végez felkészítést erre a területre. Persze nem árt, ha személyügyi-, emberi erőforrás menedzsment-, humán szervező és személyügyi szervező, pályatanácsadó szakok valamelyikén végeztél az egyetemen, vagy töltöttél már el időt humánpolitikai területen. A gimnáziumi érettségihez elég akár OKJ-és képzést szerezned, így is lehetsz fejvadász.

 

 

Forrás: Jobline#6. Azért fizetnek, hogy segíts az embereknek
Kiválasztóként álláskeresőknek segítesz azért, hogy megfelelő pozíciót találjanak, a kiválasztóknak pedig azért, hogy megtalálják azt a tehetséget, aki hozzájárul a vállalkozás sikeréhez. Vagyis azért fizetnek, hogy jobbá tedd az emberek életét.

#7. Szerepet játszol a csúcscégek formálásában
A tehetség a vállalkozások motorja. Minden egyes alkalommal, amikor betöltesz egy pozíciót, segítesz a cégnek olyan olyan munkaerő kialakításában, amely képes csodálatos termékek és szolgáltatások létrehozására.

#8. Nagy kihívások – nagy jutalmak
A fejvadászat kihívást jelentő szakma, de pont ezért döntenek sokan mellette. Minden egyes projekt más, betekintést nyerhetsz különféle iparágakba, és minden egyes alkalommal új dolgokat tanulhatsz. A fejvadászatat nagyon hasonlít a detektív munkájára: folyamatosan nyomon kell követned a jelölteket, az iparági trendeket különféle forrásokból. A legkiválóbb tehetségek elérése komoly kihívás lehet, de egyben nagyon izgalmas feladat is. Ráadásul a nagyobb kihívások nagyobb pénzügyi nyereséggel is járnak.

#9. Új képességeket sajátíthatsz el
Szakértővé ugyan válhatsz, sosem lehetsz igazán a terület mestere, mivel mindig van valami új, amit megtanulhatsz. A toborzáshoz különböző tudományágak készségkészleteire van szükség; egy vezető tárgyalási készségére, egy marketinges, értékesítő meggyőző erejére. A fejvadászat a legjobb módja annak, hogy sokoldalú szakemberré válj. Sőt, ha úgy döntenél, hogy valami újba vágnád a fejszédet, a fejvadászat alatt megszerzett készségeknek nagy hasznát veheted majd az új pozíciódban is, mindegy, melyik területen helyezkedsz el.

#10.  Kiépítheted a szakmai kapcsolataidat
Talán egyetlen másik pozícióban sincs lehetőséged arra, hogy ennyi területen dolgozó szakemberrel és céggel kerülj kapcsolatba, nem beszélve arról, hogy ez a kapcsolati tőke folyamatosan csak duzzad az évek során.


A Recruiter cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen