Így rombolod le a rólad alkotott pozitív képet a munkahelyeden

szerző: Jobline
2018 július 30.

Elég néhány apró, hétköznapi gesztus, hogy ne vegyenek komolyan a kollégáid. Ennek aztán messzemenő következményei lehetnek, például lemaradsz az előléptetésről, lefelejtenek a jutalmazottak listájáról és nem akarnak veled üzletet kötni.. Mondjuk, mire vigyázz.

Állandó káromkodás + izé
Mindenkinek kicsúszhat a szájából egy-egy erősebb kifejezés, de ha valaki kötőszóként használja a káromkodást, az az igénytelenség jele, és maga a durva szó elveszti nyomatékos jellegét. Akkor érdemes ehhez a retorikai eszközhöz fordulni, ha megfelelő indokkal és időben hangzik el, egyébként tartózkodj tőle, a magyar nyelv elég gazdag ahhoz, hogy választékosan fejezd ki magad.

Hasonlóan a szellemi renyheség jele az izé töltelékszó gyakori használata. Van, aki alany, állítmány és bővítmények helyett is hajlamos az izét bevetni, amitől érthetetlenné és idegesítővé, ezért szakmaiatlanná válik a közlendője. Ő maga pedig nem tűnik komolyabb embernek, mint egy nagycsoportos óvodás.

Késés
Megbocsátható emberi gyengeség, ha valaki egyszer-kétszer nem tud pontosan megjelenni a kellő időpontban, de ha ez általános szokássá válik, az már jellemhiba. Arról tanúskodik, hogy nem tiszteljük mások idejét, és lelkiismeretfurdalás nélkül váratjuk őket. Amikor fontos értekezletekről késünk el rendszeresen, az árnyékot vet szakmai megítélésünkre, mert feltételezhető, hogy a projektek határidejét sem vagyunk képesek komolyan venni.

Stírölés és egyéb szexuális ráutaló magatartás
Emberek vagyunk, vonzalmat érezhetünk mások iránt, de ezt nem illő ráautaló magatartással jelezni. Van olyan munkakörnyezet, ahol az erotikus tartalmú megnyilvánulások beleférnek a kultúrába, de a legtöbb helyen tartózkodni kell az ilyesmitől. Az irodában a fülledt erotika maradjon meg a hanyatló Nyugat ópiumának, ahogyan Virág elvárs mondja a miniszoknyás Gogolák elvtársnőnek A tanúban.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

Naiv optimizmus
Előnyös tulajdonság, ha valaki mindig képes úgy látni, hogy a pohár félig tele van és nem félig üres, de nem szabad túlzásba vinni. Ha éppen összedőlni látszik minden, ami addig felépült, a naiv optimizmus nem csupán szakmaiatlan, hanem katasztrofális hozzáállás, mindig a valóság talaján kell maradni.

Felelőtlen ígérgetés
Ha elvállalsz fűt-fát, aztán nem csinálod meg vagy nem az elvárt színvonalon, elterjed rólad a vélemény, hogy széllelbélelt figura vagy, akiben nem lehet megbízni. Ennek megfelelően alakul majd a karriered ezek után.

 

Forrás: Jobline

 

 

Szétszórtság
Reggelente hatszáz e-mail figyel a postafiókodban, és legalább harmincra gyors, érdemi választ kell adni, mert fontos ügyfelekről van szó. Ismerős helyzet? És mi legyen az 570 kevésbé fontos üzenettel? Ha nem tudod hatékonyan kezelni ezt a problémát, a fontos ügyfelek bosszankodni fognak, amiért nem kaptak azonnal visszajelzést, te pedig ideges leszel, mert úgy érzed, maga alá temet a munka. És ez csak egy példa a sok közül, amikor szétszórtnak tűnhetsz, ami árt a szakmai hírnevednek.

Titkolózás
A munkatársakat, beosztottakat mind el kell látni a megfelelő információkkal, mert a titkolózás rombolja a szervezetet és a titkolózó tekintélyét is. Különösen igaz ez olyankor, ha pletykák terjednek el leépítésekről, fúzióról, költözésről, új technológia bevezetéséről, ekkor azonnal és határozottan meg kell nyugtatni a kedélyeket. Ennek egyetlen eszköze az őszinteség.

Ígérgetés
Inkább kevesebbet ígérjünk, aztán a vártnál többet nyújtsunk az ügyfélnek – ez az értékesítők egyik jelmondata. Fordítva ugyanis elvész minden bizalom és oda a tekintély, és az ügyfél legközelebb más partner után néz. És ez nem csak az üzleti életben igaz.

Hazudozás
Ez annyira nyilvánvaló, hogy talán ide sem kellene írni. Akit egyszer átvertek, az mindig gyanakvóan tekint majd az illetőre, és nem létezhet közöttük gyümölcsöző munkakapcsolat.

 

A The Muse gyűjtése nyomán.

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen