Ha fejlett az érzelmi intelligenciád, így dolgozod fel az elutasítást

szerző: Jobline
2018 augusztus 08.

Nem kaptad meg az állást, kirúgtak, elvetették az ötletedet – az elutasítás mindig fáj, legfeljebb eltérő a frusztráció mértéke. Van, aki szinte belepusztul a kudarcba, mások megrázzák magukat, és még eltökéltebben próbálkoznak tovább, mert fejlett az érzelmi intelligenciájuk. Ha az utóbbiak közé akarsz tartozni, gondolkozz el az alábbi stratégiákon.

A fejlett érzelmi intelligenciájú emberek tudatosan választják azt a lehetőséget, hogy nem hagyják magukat elkedvetleníteni az elutasítás által. Módszereiket bárki el tudja sajátítani.

1. Éld meg az érzelmeidet
Az elutasítás okozta frusztrációt el lehet nyomni, semmibe lehet venni vagy italba lehet fojtani, ezek azonban nem hatékony stratégiák: nem visznek előre, és titokban továbbra is ott lappanganak a lelked mélyén. Ha túl akarod tenni magadat az elustasításon, ismerd be magad előtt, hogy összezavarodtál, csalódott, szomorú vagy, egy időre elment a kedved az egésztől. Amikor szembenézel a benned kavargó negatív érzelmekkel, egyben esélyt is adsz magadnak arra, hogy kezeld őket.

2. Gondolj arra, az elutasítás annak is lehet a jele, hogy a határokat feszegeted
Előfordulhat, hogy azért ütközöl elutasításba, mert nem vagy elég meggyőző, rossz az ötleted vagy nem a megfelelő helyen és időben próbálkozol. De azt sem lehet kizárni, hogy eljutottál egy olyan határhoz, ahol már mások érdekeid veszélyezteted, mert innovatív vagy, tehetségesebbnek bizonyulsz náluk. (Hányszor előfordul, hogy valakitől azért tagadják meg az előléptetést, mert a főnök attól fél, hogy az illető a fejére nő.) Tehát ha nemet mondanak egy kérésedre, annak az is lehet az oka, hogy valamit jól csinálsz.

Gondolj arra is, hogy ha soha nem találkozol elutasítással, ez azt is jelentheti, hogy nagyon jól elvagy a komfortzónádban, megelégszel a fennálló állapotokkal és meg sem próbálsz kitörni. Ezzel elvágod magad a fejlődés lehetőségétől, ezért próbáld feszegetni a határokat, és készült fel arra, hogy néha visszapattansz a falakról, ami természetes.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 3. Légy megértő önmagad iránt
Egy-egy kudarc után könnyű önostorozással növelni a frusztráció fájdalmát („Hogy én mekkora hülye voltam!”), ami azért veszélyes, mert ezzel megágyazol a kudarckerülő magatartásnak: a visszautasítástól tartva legközelebb nem is próbálkozol. Önmagad hibáztatása helyett légy megértő, akár a te hibádból ért a kudarc, akár mások tehetnek róla, akár a körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó.

  

 

4. Ne hagyd, hogy az elutasítás határozzon meg
Az erős jellemű emberek nem vonnak le általános következtetéseket abból, hogy elutasítással találkoztak. Elvégre ha nem kapsz meg egy állást, ez még nem jelenti azt, hogy alkalmatlan vagy a feladatra, vagy ha magánéleti vizekre evezünk, egy szakítás nyomán nem kell arra következtetni, hogy nem vagy méltó senki szeretetére. Az elutasítást megfelelő perspektívából kell szemlélni, egyedi esetként.

Valakinek a negatív véleménye vagy egy kudarc nem jelenti azt, hogy az te vagy. Az önértékelésed ne attól függjön, mások mit gondolnak rólad vagy hogy megbotlasz-e időnként, mert lehet, hogy a külső szemlélő téved, és mindenkit érhet baleset.

5. Tanulj az elutasításból
A negatív beállítottságú emberek a kudarc nyomán azon lamentálnak, mekkora kár érte őket, a pozitívak viszont azt firtatják, mennyit tudnak profitálni az esetből. Az elutasítás nyomán végiggondolják, mit csinálhattak rosszul és legközelebb hogyan tudják elkerülni a hibákat, vagyis azonnal arra a kérdésre keresik a választ, milyen lehetőségük van a fejlődésre. Minden elutasítás erősebbé és hatékonyabbá teszi őket, és egyre kevésbé rogynak meg egy-egy kudarc hatására.

Amy Morin cikke nyomán.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen