Mik az erősségei? Ezek a legjobb válaszok

szerző: Jobline
2018 október 03.

Friss felmérés készült arról, milyen választ hallanak a legszívesebben a HR-esek.

A NetQuote HR-eseket kérdezett arról, szerintük milyen erősségek tanúskodnak arról, hogy a jelöltnek érdemes esélyt adni. Íme az öt legfontosabb:


#1. Jó a problémamegoldó képességem
Legyen szó informatikáról vagy marketingről, problémák minden szakmában felmerülnek, s ha valaki ezeket kezelni tudja, értékes munkaerő. A megkérdezett HR-esek 42 százaléka a három legfontosabb erősség közé sorolta a problémamegoldó képességet.
„Az erősségek többségével ellentétben a problémamegoldás univerzális képesség, amely azonnal hasznot hoz – mondja Rita Murphy, a NetQuote sajtószóvivője. – A problémamegoldó képesség ráadásul további készségek meglétét feltételezi, mint a kritikus gondolkodás, a stratégiai gondolkodás és a vezetői készségek.”

Az állásinterjún mindig számszerűsített példákkal érdemes szemléltetni, mit értünk jó problémamegoldó képeségen. Például: ügyfélkapcsolati menedzserként két év alatt 25 százalékkal növeltem az ügyfelek elégedettségét. Vagy: bár az adott szakmában nagy a fluktuáció, a részlegnél töltött időszakban 95 százalékos megtartási rátát értem el.


 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 

#2. Hatékony kommunikátor vagyok
A LinkedIn összeállította a legfontosabb puha faktorok listáját, és a kommunikációs készség az élen végzett – mutat rá Murphy. A megkérdezett HR-esek 32 százaléka válaszolta, hogy a „mi a legnagyobb erőssége?” kérdésre a kommunikációs készség a legjobb válasz. „A kommunikáció nem csupán annyit jelent, hogy valaki szabatosan ki tudja fejezni a gondolatait, más is van mögötte jócskán: vezetői készség, kritikus látásmód és képesség arra, hogy kérdezzünk vagy kérjünk, ha kell – mondja Murphy. – Ráadásul ha valaki rátermett a kommunikációt illetően, ez fejlett érzelmi intelligenciát feltételez.”


 

Forrás: Jobline


 

#3. Nagy erősségem az időmenedzselés
A megkérdezett HR-esek harminc százalékának csillan fel a szeme, ha ezt a választ hallja.
„Az időmenedzselés nem merül ki annyiban, hogy valaki tartani tudja a határidőket – szögezi le Murphy. – Az is nagyon fontos, hogy az ember az egész munkafolyamatot átlátja és meg tudja szervezni úgy, hogy egyenletes a lendület, és végül gond nélkül elkészül mindennel.”

Az állásinterjún érdemes bepillantást nyújtani abba, mint értünk sikeres időmenedzselés alatt. Például említhetjük a 80/20 elv alkalmazását – egy projekt feladatainak 20 százalékára fordítjuk az idő 80 százalékát –, mert ez azt mutatja, hogy megfelelően rangsorolni tudjuk a feladatokat.
Szintén szemléletes példa, ha az egészséges munka-magánélet egyensúlyra utalunk, mert ha valakinek a sok munka mellett jut ideje a családjára, a barátaira és a hobbijára is, ez annak a jele, hogy ügyesen zsonglórködik a különböző típusú feladatokkal.

 

#4. Őszinte vagyok
Manapság a céges kultúrában is egyre fontosabb a transzparencia, ezért a megkérdezett HR-esek 21 százaléka szívesen hallja, hogy a jelölt őszinte.
„A HR-esek kíváncsiak arra, hogy a jelölt az adott pozícióban méltónak bizonyul-e a bizalomra – mondja Murphy. – Nem könnyű elérni, hogy a vállalati kultúrában a tisztesség és a becsület mindenki számára alapvető értékeknek számítsanak. Amennyiben a jelölt valamilyen menedzseri pozícióra pályázik, kulcsfontosságú, hogy őszinte és megbízható ember legyen.”

Az állásinterjún olyan példával szemléltethetjük őszinteségünket, hogy elmesélünk egy esetet, amikor hibáztunk, és utána korrekt módon helyre tettük a dolgokat, nem másra mutogatva, hanem vállalva a botlást. „A HR-es ennek alapján felméri, hogy a jelölt kezelni tudja a bonyolult helyzeteket és tanulni is tud a történtekből.”

 

#5. Határozott és célratörő vagyok
A megkérdezett HR-esek 20 százaléka nagyra értékeli, ha valaki tudja, mit akar, és eltökélten tör céljai felé. Az állásinterjún itt érdemes áttérni arra, hol látjuk magunkat a jövőben, milyen terveink vannak és mi mindenre vagyunk hajlandók a siker érdekében – persze az adott vállalatnál.


 

 

 

 

A Fast Company cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen