6 trükk a fegyelmezett otthoni munkához

szerző: Jobline
2018 november 07.

Az otthoni munkavégzésnek köszönhetően a vállalatok rengeteg költséget takaríthatnak meg, a dolgozók pedig sokkal produktívabbá válhatnak, ám gyakran olyan akadályok gördülhetnek az utunkba, melyek megzavarják az otthoni munka hatékonyságát, elterelik a figyelmet.

Míg egyre több vállalat teszi lehetővé a távmunkát a dolgozók számára, el kell ismerni, hogy a home office nem mindenkinek bevált munkamódszer. Azonban az, aki egyszer belekóstol, és megtetszik neki, többé el sem tudja képzelni, hogy visszatérjen a hagyományos irodai környezetbe. Mégis az otthoni munka során könnyen terelődhet a figyelmünk másra, és nehéz a saját főnökünknek lenni, amikor az időgazdálkodásról van szó. Mivel senki sem figyeli a munkánkat, nekünk kell mindent elintézni, mégpedig határidőben és magas színvonalon.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

Ez a 6 tipp segíthet, hogy fegyelmezettek legyünk otthon is:


#1. Tarts szigorú menetrendet
Az otthoni munkában a szabadság a legjobb – gondoljuk -, hiszen bármikor elmehetünk vásárolni, vagy épp bejelentkezhetünk a fogorvoshoz, fodrászhoz. Azonban ha túl sok szabadságot adunk magunknak, könnyen elúszunk a munkával. Ennek elkerülése érdekében tartsuk magunkat a szigorú napirendünkhöz: keljünk azonos időpontban, és akárcsak az irodai munka esetében, otthon is jelöljük ki a munkaidő végét.

#2. Óránként legalább egyszer keljünk fel a laptop mellől
A produktivitásra, de az egészségre is jó hatással van, ha rendszeresen felállunk az asztaltól. Ez nem csak abban segít, hogy kinyújtózzunk, hanem abban is, hogy kikerüljünk a „koncentráció sűrű ködéből”, és készen álljunk arra, hogy újult erővel közelítsük meg az adott feladatot.

 

 

 


#3. Hallgassunk ASMR művészeket a YouTube-on
Az úgynevezett ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) egy olyan neurológiai jelenség, amely a koponya hátsó részén zsibbadó, bizsergő érzésével jár bizonyos hangok vagy látványok eredményeképp. Egyén szerint különbözik, mi váltja ki ezt az érzést, amely nemcsak az elalvásban, de a produktivitásban is segít.

#4. Ne felejtsünk egészségesen étkezni
Az egészséges táplálkozás nemcsak a testsúlyunk megtartásában segít, de növeli az energiaszintünket is és a koncentrációs képességünket. Egyénfüggő, hogy mi a legjobb a szervezet számára, de a friss zöldségek és gyümölcsök, az alacsony szénhidrát és cukor tartalmú élelmiszerek biztosan nem fognak megártani.

#5. Jelentkezzünk ki az e-mail fiókunkból, Facebookról az összetettebb feladatok elvégzésének idejére
A beérkező levelek – bár fontosnak és halaszthatatlannak tűnhetnek – általában nem annyira sürgősek, hogy ne várhatnának fél-1 órát. Amikor fontos munkában vagyunk, lehetőleg kapcsolódjunk le ezekről az oldalakról, mert az értesítések biztosan elvonják majd a figyelmünket a munka kárára.

#6. Lazítsunk a szorításon
Míg nagyon keményen dolgozunk annak érdekében, hogy megfeleljünk a határidőknek és a magas színvonalnak, vannak olyan helyzetek, amikor pár órára más jellegű feladatokkal kell foglalkoznunk, például hivatalos ügyekben kell eljárnunk. Ám nemcsak ezért jó a szünet: az otthoni munka során könnyen elszigetelődhetünk, ezért a közösségek keresése kiemelt fontosságú. Beszélgessünk a boltban, járjunk el jógaórára, lazítsunk egy kicsit a gyeplőn.

 

 

A Business Insider cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen