Felejtsd el a hygge-t! Itt az újabb dán szó, amely segít kezelni a stresszt

szerző: Jobline
2019 március 13.

A dánok a világ legboldogabb emberei, és rengeteg szóval rendelkeznek ennek az érzésnek a megfogalmazására. A hygge-ről már biztosan hallottál, hiszen számos könyv, cikk és reklám tárgya volt az utóbbi években, és gyakran sajnos tévesen, „hangulatos”-ként értelmezték, pedig a kifejezés valójában az intimitás létrehozásának folyamatát írja le.

Ám most itt egy újabb szó, a „pyt” (ejtsd: „pid”), amelynek egyelőre nincs megfelelő magyar fordítása. Inkább egy kulturális koncepcióról van szó, az egészséges gondolatok kultiválásáról a stressz kezelésének érdekében.

A dánok a pyt-et általában a napi zavar, a frusztráció vagy a hiba reakciójaként fejezik ki. Valami olyasmi ez, mikor azt mondjuk „katona dolog”, „ne aggódj, minden rendben van”. Például tegyük fel, hogy összetörik egy pohár a konyhában. Ilyenkor a dánok vállat vonnak, és azt mondják „pyt”, mi magyarok pedig – ha jó passzban vagyunk – azt feleljük, „több is veszett Mohácsnál”. Vagy például észrevesszük, hogy a kocsink szélvédője mögött ott egy piros csomag a parkolási társaságtól. Mit csinál ilyenkor egy dán? Persze ő is haragra gerjed, de aztán azt mormolja a fogai között, hogy „pyt”, és máris jobban érzi magát.


Túljutni a hibáztatás rossz szokásán
Persze ez így túl naivan hangzik, pedig pszichológiai kutatások garmadája foglalkozik azzal, hogy megértsük, hogyan értelmezzük, majd reagálunk mások cselekedeteire. A tanulmányok szerint boldogabbak vagyunk, hosszabb ideig élünk, ha kevesebb napi problémánk van. Bizonyos esetekben az a gondolat, ami problémát jelent, összekapcsolódhat azzal, hogy miként értelmezzük, ami körülöttünk történik. A „pyt” segíthet abban, hogy ne hibáztassunk másokat, például amikor késésben vagyunk, de a buszvezető lassan vezet.


Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

A kutatások azt is feltárták, hogy dühösebbek vagyunk, amikor valaki viselkedését inkompetenciájának, szándékosságának vagy személyiségének tulajdonítjuk. A „pyt” kifejezéssel úgy döntünk, hogy nem érdemes más cselekedetei miatt ennyit bosszankodnunk, főleg, hogy nincs kontrollunk felette. Ehelyett inkább gondoljuk át, mi vezetett az adott viselkedéshez: például lehet, hogy az illető beteg volt, de gondolhatunk arra is, hogy ez valóban akkora probléma-e, hogy akár még pár óra elteltével is számítani fog.

A pozitív pszichológiát gyakorló dánok viszont arról is írnak, hogy pyt-et nem szabad életünk összes aspektusára alkalmazni, különösen akkor nem, amikor igenis érvényesülnie kéne alapvető szükségleteinknek vagy értékrendünknek. Nem legyinthetünk könnyedén és nézhetünk el a pszichopata főnökünk viselkedése felett, ha azzal árt nekünk. A pyt inkább olyan apró-cseprő dolgoknál alkalmazható, amelyek miatt tényleg kár idegeskedni.

 


Így nyomd meg a pyt gombot!
Az elengedést megkönnyíti egy jó kis séta a természetben, a jóga, a naplóírás, vagy a kreatív munka végzése. A dán tanárok viszont segítenek bekapcsolni a diákok képzeletbeli pyt gombjait azért, hogy megtanítsák őket a piszlicsáré dolgok elengedésére. A pyt szemlélete megtanítja őket arra, hogy a világ nem tökéletes. Ennek felismerése pedig azért nagyon fontos, mert kutatások azt mutatják, a perfekcionizmus összekapcsolódik az aggodalommal és a depresszióval.

A dánok az utóbbi években pyt gombokat készítenek vagy vásárolnak azért, hogy ténylegesen be tudják kapcsolni, amikor valami idegesítő dolog történik. Tehát ha bármin fennakadsz a munkádban, valaki lenyom valami gombot nálad, készíts magadnak te is egy pyt-gombot, mondd háromszor, hogy „pyt, pyt, pyt”, lélegezz mélyeket, és kapcsold ki magad pár pillanatra.

 


A Fast Company cikke alapján

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen