Ismét állásbörze a Miskolci Egyetemen (x)

szerző: Jobline
2014 április 01.

2014 április 2-án, szerdán 10-16 óráig a Miskolci Egyetem díszaulájában huszadik alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét.

Az állásbörzét várhatóan idén is nagy érdeklődés kíséri majd. 62 standon 67 kiállító lesz jelen, ebből 65 állásajánlatokat kínáló közvetítőcég, illetve -szervezet és két további partner. A rendezvény ezzel a hatalmas kínálattal a legnagyobb vidéki állásbörzének számít. Az eseményre az idén diplomázó, illetve már állást kereső hallgatók mellett nemcsak a korábban végzetteket várják, hanem az alsóbb éveseket is, hiszen ez a kiállítás remek lehetőségeket kínál karrierinformációk gyűjtésére és tapasztalatszerzésre.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén karrierlehetőséget vagy szakmai gyakorlati helyet kínáló vállalatok nagy része multinacionális cég, illetve hazai közép- és nagyvállalat. A cégek által meghirdetett pozíciók 31,48%-a az észak-magyarországi régióban, 25,93%-a Budapesten, 12,96%-a az észak-alföldi régióban, 11,11%-a pedig a közép-dunántúli régióban van. Nagy számban jelennek meg olyan cégek is, amelyek az ország valamely más pontjáról keresik toborzási céllal a miskolci egyetemistákat. Vannak köztük olyanok is, amelyek szorosabbra fűzték kapcsolataikat a Miskolci Egyetem valamely karával, és rendszeres előadásokkal, bemutatókkal segítik a karon folyó képzést: szakmai gyakorlati programokra fogadják a kar hallgatóit, ösztöndíjszerű programokat indítanak.

A kiállítók egyenként átlagosan 25 diplomásnak kínálnak állást, ebből 10 lehetőséget frissdiplomások számára. Ez az előző év hasonló számadataihoz képest 92%-os, illetve 43%-os növekedést jelent, míg az állásajánlatokat kínáló, közvetítő kiállítók száma 13%-os emelkedést mutat. A kiállítók jelentős számban kínálnak állást nem frissdiplomások számára is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejt a börze. A cégek többsége mérnöki/műszaki, gazdasági, informatikai, jogi területekre toboroz munkatársakat. A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek, informatikusoknak szól, illetve műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, logisztikust, olaj- és gázmérnököt keresnek.

Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettségű rendelkező munkatársakat. Az idén is jelen lesz 4 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, amelyek adatbázisába érdemes bekerülni. Előnyben vannak, akik tudnak önállóan és csapatban is dolgozni, legalább felhasználói szinten értenek a számítógéphez, mobilisak és legalább közép- vagy tárgyalási szinten beszélnek egy-két idegen nyelvet. A tavalyi kiállítók körében végzett felmérés szerint a frissdiplomások felvételénél a leginkább értékelt tuljadonságok a megbízhatóság, a motiváltság, a pontosság, a felelősségtudat, az agilitás és a vállalat iránti elkötelezettség voltak.

A campus végzős tanárszakos hallgatói a tanári és tanítói állásadatbázis standnál több mint 300 tanári álláslehetőségről kaphatnak információt.

A Miskolci Egyetemi Állásbörze lehetőséget kínál továbbá arra, hogy az egyetem hallgatói és oktatói a rendezvényen résztvevő cégek képviselőivel személyesen is találkozzanak, informálódjanak a diplomások, köztük a frissdiplomások iránti keresletről. Az álláskeresők részletes információkat kaphatnak a cégek kiválasztásért felelős szakembereitől, hogy mire számítsanak a felvételi eljárások során. Azt is megtudhatják, milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak.

Az érdeklődők számos karrierprogramon is részt vehetnek: előzetes regisztráció után lehetőség lesz arra, hogy életpálya-, életvezetési, személyiségfejlesztési és pályaorientációs karriertanácsadáson vegyenek részt, illetve angol és magyar nyelvű próbainterjún adjanak számot felkészültségükről. Nyolc cég bemutatkozó előadását is meghallgathatják.

A börzére ellátogatók előzetesen tájékozódhatnak a kiállító cégekről a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldalain, illetve a rendezvény hivatalos kiadványában, az Állásbörze Kalauzban.

 

Forrás: Jobline
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen