Európai rendszermérnöki központ Budapesten

szerző: Jobline
2011 február 01.

Megalapította Európai Rendszermérnöki Kiválósági Központját Budapesten a National Instruments. Az egész Európát kiszolgáló rendszerfejlesztő és -integrációs mérnöki központ a céghez most csatlakozott, magasan képzett és tapasztalt mérnökből áll.

Magyarországon a fejlesztő központ

A múlt év decemberében Budapesten megalapított központ elsődleges célja, hogy professzionális technikai szolgáltatásokat nyújtson a National Instruments vásárlóinak, illetve az értékesítő mérnököknek Európa szerte, a projekt első fázisában a rádiófrekvenciás technológiákra fókuszálva. Az említett szolgáltatások magukban foglalják a professzionális szakmai tanácsadást projektindítási, megvalósíthatósági, hardver és szoftver rendszertervezési és fejlesztési területen. A nagyszabású projekt jelentős K+F befektetéssel jár együtt egy kutatási és fejlesztési laboratórium kialakításának keretében.

A frissen alakult rendszermérnöki központ vezetésével megbízott Dr. Eged Bertalan úgy fogalmaz:

„A National Instruments szándékai és tervei találkoztak egy csapat lelkes és innovatív mérnök elképzeléseivel, melynek köszönhetően létrejött ez a laboratórium és szellemi alkotóműhely. A vezeték nélküli hírközlés és infokommunikációs alkalmazások jelentős tempóban fejlődtek ez elmúlt években. Ez új kihívások és lehetőségek sorát hozta a piaci szereplők számára. Ez a beruházás lehetőséget teremt arra, hogy szoros együttműködésben az európai piacon dolgozó kollegáinkkal egy értékes tudásbázist hozzunk létre ezen a szakmai területen. ”

A National Instruments 2001-ben Magyarországon, Debrecenben nyitotta meg az első tengeren túli gyárát. Ma a gyár több mint 1000 alkalmazottnak a munkaadója, illetve itt történik a cég teljes hardver gyártásának közel 90 százaléka. A nagyvállalat Kelet-Európán belül elsőként Lengyelországban képviseltette magát közvetlenül. Azóta további 6 országban van jelen, amelyek közül Budapestre került a régió értékesítési központja. Jelenleg a magyarországi értékesítési központ összesen 13 országnak nyújt szakmai támogatást.

A National Instruments világszerte több mint 30 ezer különböző cégnek forgalmaz személyre szabott szoftvereket és moduláris, költséghatékony hardvereket. Az amerikai FORTUNE magazin a vállalatot az elmúlt tizenegy évben a 100 legjobb amerikai munkahely közé sorolta.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen