Irány a munkaerőpiac!

szerző: Kutasi Judit
2011 május 10.

Nincs még vége a tavaszi börze-szezonnak. Ezúttal az Általános Vállalkozási Főiskola (ÁVF) Állásbörzéjén várja friss állásajánlatokkal és elhelyezkedési tanácsokkal a pályázókat HVG Karrier Plusz és a Jobline csapata.

„A tehetségnek alkotnia kell” - ebben igyekszik segítséget nyújtani hallgatói számára az Általános Vállalkozási Főiskola május 11-én, szerdán 10:00 órától megrendezett Állásbörze Napján. A találkozó lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy a szakmai és interaktív programok segítségével felismerjék, miben rejlenek erősségeik.

A börzén a gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, közszolgálati alapszakokon, felsőfokú szakképzésen (reklámszervező, üzleti és nemzetközi szállítmányozói és logisztikai), valamint vállalkozásfejlesztés és nemzetközi tanulmányok mesterszakon diplomát szerző hallgatók találhatnak állást vagy gyakornoki helyet maguknak. Az álláskeresők a standoknál személyesen is feltehetik kérdéseiket a kiállító cégek képviselőinek, illetve tájékozódhatnak arról, mit kell tenniük még ahhoz, hogy eladhassák magukat a munkaerőpiacon.

A több mint ezerfős rendezvényt 13. alkalommal szervezik meg a főiskolán, ahol a korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz CV ambulancia, próbainterjú, grafológiai tanácsadás, Assessment Center (AC) típusú csoportos interjúztatás, valamint karrier- és pályaorientációs tanácsadás.

Az ÁVF esetében egyébként minden nappali és levelező tagozatos hallgató részt vesz egy speciális, a munkaerő-piaci részvételre felkészítő bázisintézményi programban. Ezen belül négy féléven keresztül működik együtt a hallgató az általa választott céggel (bázisintézménnyel), ahol lehetőséget kap arra, hogy megfigyelje a tanulmányai során elsajátított elméleti anyag gyakorlatban való megvalósulását. Az intézmény tájékoztatása szerint ez egy speciális gyakorlatorientált képzés, amely egyedülálló a hazai főiskolák és egyetemek körében.

A Karrier Plusz és a Jobline csapata tehát május 11-én az Általános Vállalkozási Főiskolán várja a pályázókat. Akik regisztrálnak standunknál egy Karrier Plusz 2011-es kiadványt is kapnak. Az idei kiadványban 140 cég, 1000-nél is több aktuális állásajánlata szerepel. A Karrier Plusz országjáró börze-körútjáról beszámolunk a Jobline.hu Facebook oldalán, illetve a Jobline Magazinban.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen