Mérnök állások: elvárások a munkaerőpiacon

szerző: Jobline
2011 november 28.

Több, mint 2300 állást kínál a pályázóknak az év utolsó hónapjában a Jobline.hu. A legtöbb pozíciót továbbra is a mérnöki, műszaki területen (1040) hirdetik meg a cégek, emellett hódít az IT, informatika (646), illetve a pénzügyi, számviteli terület (308) is.

Jelenleg is meghaladja az ezret a mérnök és műszaki pozíciók száma a Jobline.hu adatbázisában (építészmérnök, gépészmérnök, integrált mérnök, közlekedésmérnök, vegyészmérnök, stb.). A legtöbb cég felsőfokú iskolai végzettséget, főiskolai (BA) vagy egyetemi (MA) diplomát, minimum 1-3 éves szakmai tapasztalatot kér, de pályakezdők is jó eséllyel pályázhatnak.

A fővárosi és Pest megyei állások mellett Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében található a legtöbb nyitott pozíció. Alapvető elvárás a minimum középfokú, tárgyalóképes vagy kommunikációs szintű idegennyelv tudás. A vállalatok többsége továbbra is angol, illetve német szóbeli és írásbeli nyelvtudást vár el a pályázóktól. Műszaki területen a harmadik leggyakrabban keresett nyelv a francia, amit az olasz és a spanyol követ. Sok álláshirdetést már eleve angolul adnak fel, első szűrőként ezzel is tesztelve a jelentkezők nyelvtudását.

A hirdetők többsége kiemeli a személyes kompetenciák közül a csapatban való munkavégzés mellett az önálló munkavégzés képességét, illetve az erős problémamegoldó képességet, valamint a nagyfokú rugalmasságot.

További előnyt jelent a mérnökállások esetében a nagyvállalati múlt, a programozási tapasztalat, a hardver ismeretek, kommunikációs protokollok (LIN, CAN, MOST stb.) ismerete, jártasság LabView és TestStand környezetben, méréstechnikai/tesztelési tapasztalat, jó műszaki elemző képesség vagy épp a különböző kijelző rendszerek technológiájának ismerete.
karrier  •  álláskeresés  •  jl karrier  •  elvárások  •  mérnök állás  •  műszaki
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen