Magyar munkásokat csaptak be Németországban

szerző: Jobline
2012 január 27.

Legkevesebb 40 magyar munkást csapott be egy németországi cég, amely alvállalkozóként működött közre az új berlini repülőtér építésénél - közölte a német országos szakszervezeti szövetség (DGB). A több mint 200 ezer euró elmaradt bért az érintettek peres úton kívánják behajtani.

Egy klímaberendezésekkel foglalkozó magyar szakember Berlinben újságíróknak úgy nyilatkozott: az interneten találták a hirdetést, amely szerint 18 eurós órabérért lehet dolgozni a német főváros jelenlegi legnagyobb presztízsberuházásán. Amikor társaival Berlinbe ért és megkapta a szerződést, már csak 11 eurós órabérről volt szó, mely a végül aláírt szerződés szerint akár 8 euróra - németországi viszonyok között rendkívül alacsonynak számító szintre - csökkenhet, ha a munkáltató nem teljesen elégedett a munkavállaló teljesítményével.

A becsapott munkásokat október közepétől dolgoztatták. Fizetés helyett azonban csupán heti 20 euró zsebpénzt kaptak, zsúfolt szállásokon helyezték el őket, dolgozni pedig reggel 6 órától nem ritkán este 20 óráig kellett.

A berlin-brandenburgi közszolgálati műsorszóró társaság beszámolója szerint a munkáltató egy magyar-osztrák vállalkozás bajorországi székhelyű leányvállalata volt, amely a repülőtér szellőző-, vízellátási- és fűtési rendszerének kiépítésében működött közre. Több munkás december közepén a DGB-hez fordult segítségért a fizetések elmaradása miatt. Forrás: MTI
munka  •  fizetés  •  állás  •  jl_karrier  •  külföld  •  Németország
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen