Kulcs a magabiztos álláskereséshez

2012 február 14.

A HVG Állásbörze a 2012-es toborzási szezon nyitórendezvényeként hamarosan megrendezésre kerül a SYMA Rendezvényközpontban. A kiállítás 10. alkalmát ünnepli, ennek köszönhetően a szokottnál is több újdonsággal, érdekességgel és a több ezer állásajánlat mellett képzési, továbbtanulási és diákmunka lehetőségekkel is várja az érdeklődőket.

Kiket keresnek a kiállító munkaadók?

A börze adatai szerint a kiállítók 91 százalékakínál pályakezdőknek szóló ajánlatokat, viszont ennél is magasabb azoknak az aránya (95 százalék), akik tapasztalatot igénylő pozíciókat is meghirdetnek a helyszínen. A kiállítók 67 százaléka kifejezetten senior szakembereket is keres, 54 százalékuk pedig akár vezetői pozíciókat is tud kínálni a rendezvény látogatóinak. Az állásajánlatok szakterületek szerint is megoszlanak: a kiállítók kétharmada mérnöki, műszaki, gazdasági és pénzügyi pozíciókat egyaránt kínál, több mint 60 százalékuk pedig informatikai szakembereket és magabiztos nyelvtudással rendelkező munkavállalókat is keres.

A siker kulcsa az alapos felkészülés

A február 22-23. közt zajló rendezvényre érdemes időben felkészülni, hiszen nagyon sok múlhat azon, miként mutatkozunk be a standokon lévő kiállítóknak.

A felkészülést játékosan támogatja a börze honlapjáról elérhető Pontgyűjtő játék, amelynek köszönhetően a látogatók értékes nyereményekhez juthatnak és ingyenesen jelentkezhetnek a börze korlátozott létszámban igénybe vehető szakmai programjaira, személyes tanácsadásaira (karrier tanácsadás, CV tanácsadás magyarul és angolul, próbainterjúk angolul, németül és magyarul).

A játék fődíjának szerencsés nyertese egy AUDI TT Coupe-t vihet haza magával egy hétvégére! A pontgyűjtő játék részletei megtalálhatóak a rendezvény honlapján.

A pontgyűjtésnek köszönhetően látogatóként előre tájékozódhatunk a kiállítói listáról, a programokról, kedvet kaphatunk mások sikereit olvasva és hasznos információkat tudhatunk meg a munkaadókról. A készülődést, magabiztosságot mindezek mellett hasznos tippekkel, tanácsokkal támogatja a börze honlapja és a minden látogató számára elérhető helyszíni előadások is. Ízelítő az előadásokból:

  • 10 nélkülözhetetlen tipp a sikeres bértárgyaláshoz
  • Állásvadászat 2.0: Workshop a Social Média eszközök okos használatáról, hogy garantáltan Te lehess a HR-s kedvenc ,,prédája"!
  • Béren túli juttatások- ámítás vagy valós előny
  • Mi rejlik az álláshirdetések mögött?
  • A succesful job interview - Tippek és trükkök a garantált sikerhez, angolul
  • Munkavállalók HR-es szemel - avagy a toborzás mikéntje vállalati oldalról (az OHE előadása)
  • Sikeres női karrierek- az első lépcsőfoktól a csúcsig
  • Az Én marketing szerepe az álláskeresésben
  • A nők helyzete a munkaerőpiacon

Az álláskeresési ismeretek mellett neves vállalatok életébe, mindennapjaiba, a náluk elérhető karrierlehetőségekbe is betekintést nyerhetnek a látogatók a börze Karrier Fórumán. Előad többek közt a Contact Singapore, a Bosch csoport, az IBM és a MICHELIN Hungária Kft., illetve az Audi Hungaria is, utóbbi 3 különböző programot és az előadások után gyárlátogatásra való jelentkezést is kínál az érdeklődők számára. Kiegészítő, pihentető programként HVG Állásbörze - Múlt és Jövő kiállítás, Opel CreActivity verseny, logikai játéksarok, továbbá AVON sminktanácsadás, Jobline CV FotóSarok és Micimackó gyermekmegőrző segíti a látogatókat.

 

HVG Állásbörze – Kulcs az álláskereséshez!

A 2012 tavaszi állásbörze további részletei, regisztráció, kiállító – és programlista: www.hvgallasborze.hu

állásbörze  •  munka  •  álláskeresés  •  állás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen