Több megváltozott munkaképességű dolgozhat Vásárosnaményban

szerző: Jobline
2012 május 25.

Mintegy hatvan, részben megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazó varrodai üzem létesült Vásárosnaményban; az új üzemegységet Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár adta át pénteken a beregi városban.

A nyíregyházi székhelyű Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Kft. a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) hátrányos helyzetűek foglalkoztatására kiírt pályázatán nyert el támogatást, amelynek első lépcsőjében 25 munkavállaló mellett további 10 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatása kezdődik el a főként nőknek munkát adó vásárosnaményi üzemben.

Ezzel párhuzamosan 25 fő szakképzetlen, megváltozott munkaképességű ember varró szakmára történő átképzése indul el, a sikeresen vizsgázók számára pedig munkát  biztosítanak a varrodában, mondta el Nagy József, a társaság ügyvezető igazgatója.

A Pro-Team Kft. az ország 12 megyéjében rendelkezik telephellyel és összesen 2.200 embert foglalkoztat, jelenős részük megváltozott munkaképességű. A kiválasztott munkavállalók mindegyike regisztrált álláskereső, akik több hónapja vannak munka nélkül.

Az üzemben jelenleg festékek promóciós reklámanyagát készítik, később pedig felsőruházati termékek gyártását indítanák be, amelyet a hazai és a külföldi piacokon értékesítenek.

Czomba Sándor beszédében emlékeztetett arra, hogy ezen a héten zárult le a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató pályázat, amelynek 10 milliárd forintos keretére 10,3 milliárd forint támogatási igényt regisztrált a tárca.

Az eredmények szerint a támogatási programra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2,1 milliárd forint értékben érkezett igény. A térségben a konstrukció alapján nagyságrendileg ezer új munkahelyet lehet létrehozni, további kétezret pedig megőrizni - hangsúlyozta az államtitkár.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen