Íme négy tipikus hiba az álláskeresés során

szerző: Jobline
2012 június 29.

Az álláskereső, sokszor kétségbeesésében, sokszor rutintalanságában, esetleg figyelmetlenségében hajlamos olyan hibákat elkövetni, amik miatt könnyen elbukhat egy jónak tűnő munkát. A legtipikusabban előforduló hibákból gyűjtöttünk most össze négyet.

Túl sok munkahely

40 fölött sok álláskereső szerint nagyobb esélyekkel indul egy pályázaton, ha a legelső munkahelyéig visszamenően minden helyet felsorol, ahol eddig dolgozott. Ez nagy hiba, hiszen egyrészt teljesen lényegleten a munkaadó szempontjából, honnan indult el a jelölt, bőven elég az utolsó 10-15 év munkatapasztalatait kiemelni.

Forrás: Flickr.com

Így fogadjuk az elutasítást

A "nem" még nem feltétlenül jelenthet végleges elutasítást. Ha bármi miatt úgy alakult, hogy mégsem önt választották ki, vagy az adott pozícióra mégsem vesznek fel embert, ne csüggedjen el, de ami a legfontosabb, ne legyen sértődött. Ilyenkor is illik válaszolni egy köszönömmel, valamint írja hozzá, hogy további minden jót kíván. Dühös, csalódott visszaszólásnak semmi értelme. Bármikor alakulhat úgy, hogy a későbbiek során még jelentkezne az adott vállalathoz, és nem mindegy, hogy emlékeznek majd önre...

Közösségi oldalak

Egészen biztos, hogy a leendő munkaadója utána fog önnek olvasni a neten. Ezt mindig tartsa szem előtt, mielőtt elkezdene blogolni, vagy bármit is kiírna Facebookra, Twitterre. Nem valószínű, hogy ön lesz a legmegnyerőbb, ha minden hétvégi buliban alkoholos állapotban fotózkodik, vagy trágárul nyilvánít véleményt.

Mindig privát e-mail címet használjon

Kevés nagyobb hibát véthet annál, mint hogy a céges mailjét adja meg az elérhetőségeinél. Van, aki lustaságból nem ellenőrzi gyakran a fiókját, van, akinek a munkaidejében nincs erre lehetősége. Mégis, ezt mindenképp kerülje, mert a leendő munkaadó ebből arra fog következtetni (jogosan), hogy bármilyen céges eszközt személyes használatra alkalmaz majd.

álláskeresés  •  hiba  •  tipp
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen