Mit éri meg tanítani?

szerző: Jobline
2012 július 02.

A Forbes magazin összeszedte, mik a legjobban fizetett tanári állások az Egyesült Államokban.

1. Jogász végzettségűek előnyben

A felmérés szerint a legjobban fizető oktatói állás a jogi egyetemeken van. Az itt oktató tanároknak az éves fizetésük átlagosan 108 760 dollár, és csupán 14 980-an vannak. A legjobban Tennessee államban lehet keresni ezzel a szakmával, míg Texasban van a legmagasabb foglalkoztatási szint.

2. Az egészég is sokat ér

Az egészségügyről tanítani is érdemes, legalábbis az Egyesült Államokban. A tanárok évi átlagfizetése 99 210 dollár, viszont elég sokan is vannak, körülbelül 153 ezren. Új-Mexikóban fizetnek a legtöbbet, de Texasban a legkeresettebbek.

3. Műszaki ismeretekkel érdemes tanítani

Az évi átlagfizetése a műszaki felsőoktatási intézmények professzorainak 97 260 dollár, és 33 660-an dolgoznak a szakmában a Forbes szerint. Pennsylvániában a legmagasabb a bér, viszont szintén Texas állam az, ahol a legmagasabb a foglalkoztatottságuk.

4. A gazdasági ismereteket anyagilag is megbecsülik

Közgazdászként jól indul az ember a munkaerő-piacon, így szükség van olyan oktatókra, akik minőségi színvonalon adják tovább a tudást. Az Egyesült Államokban a közgazdaságtant oktatók átlagfizetése 94 450 dollár/év, és mindössze 13 ezerre tehető a tanárok száma. Aki sokat akar kaszálni, Rhode Island-re megy dolgozni, de a legtöbb lehetőség New York államban van.

5. Föld-, tenger- és űrkutatás

Speciális tudományágak, kevesen is vannak a szakemberek; az oktatók számát a Forbes 10 660-ra teszi, 91 350 dolláros évi átlagfizetésért. New York államban fizetik meg a legjobban a tanárokat, míg Kaliforniában van irántuk a legnagyobb kereslet.

bér  •  fizetés  •  Amerika  •  oktatás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen