Hatalmas kampány indul: önkéntes karrier tanácsadás az iskolákban

szerző: Jobline
2012 július 03.

Úgy akarják Nagy-Britanniában inspirálni a gyerekeket a tudatos karrierépítésre, hogy olyan munkavállalókat toboroznak, akik szívesen tartanának nekik előadásokat a munka világáról.

Egy brit munkacsoport az Inspiráló jövő elnevezésű kampány keretében dolgozók millióit akarja arra ösztönözni, hogy minél több állami iskolába látogassanak el, és meséljenek a karrierjükről, hogy így a fiatalok reális képet kapjanak a munka világáról.

Nick Chambers, a kampány egyik szervezője szerint a médián keresztül irreális karrierkép jut el a gyerekekhez. Szerinte a legtöbb brit fiatal ma állatorvos, színész vagy popsztár akar lenni, és ezen az eltorzult látásmódon szeretnének változtatni. Chambers hozzátette, hogy más iparágakban nincs is a fiataloknak példaképe. Rá kell vezetni az iskolásokat, hogy mindenki olyan jövőt tervezzen magának, amihez megvannak a képességei, nem lehet mindenkiből tévésztár.

Egy felmérés szerint a tanárok is jó ötletnek tartják a tanácsadási kampányt, ugyanis nagyon fontos, hogy beszélgessenek „igazi” munkavállalókkal, a tévéből, reklámokból, újságokból ugyanis csak a könnyen elért sikert látják, holott ehhez keményen és szorgalmasan kell dolgozni.

karrier  •  Nagy-Britannia  •  iskola  •  tanácsadás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen