Mikor kell szabadságra mennie?

szerző: Jobline
2012 szeptember 13.

Túl sokat és túl keményen dolgozik? Tartson szünetet!

A túlhajszoltság lelki és testi kimerültséghez vezet, amibe szó szerint is bele lehet betegedni. Még mielőtt elérné a kritikus pontot, jobb, ha kivesz pár nap szabadságot és pihen. De tudja, mik az erre figyelmeztető jelek?

Reménytelenség

Ha kiég, a jövő tervezéséhez szükséges optimizmus eltűnik, és ezt felváltja a teljes apátia., pesszimizmus. Könnyen eluralkodhat önön az érzés, hogy a következő nap sem lehet jobb.

Forrás: Orosz Péter

Fáradtság

Ha azon kapja magát, hogy folyamatosan kávéval próbálja ébren tartani magát, épp itt az ideje egy kis szünetet tartani. Az ősz beköszöntével, ahogy egyre hűvösebb lesz és rövidülnek a nappalok, még könnyebben úrrá lehet a munkavállalókon a fáradtság és a kimerültség, ami miatt nem szabad félvállról venni ezt a tünetet.

Ingerlékenység

Hamarabb felkapja a vizet, mint egyébként? Ha a legkisebb apróságot is túlreagálja, biztos jele, hogy az energiája már a végét járja. Érdemes elkerülni a komolyabb konfliktusokat és egy kis szünetet tartani, hogy feltöltődhessen.

Betegség

A kimerültség a leggyakrabban fejfájásban és emésztési zavarokban jelentkezik. A különböző vírusok, járványok elterjedésével pedig könnyebben fázhat meg, vagy kaphat el influenzát. Ezek a jelek mind-mind arra utalnak, hogy a szervezete kezd összeomlani.

munkahely  •  szabadság  •  fáradtság
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen