Egy rossz e-maillel is elvághatja a karrierjét

szerző: Jobline
2012 szeptember 21.

Álláskeresésnél és a munkahelyen is az e-mail a legfőbb kommunikációs eszköz.

Éppen ezért nagyon oda kell rá figyelni, mert egy apró kis hibának is súlyos következményei lehetnek.

Az e-mail cím

A cicababa90 vagy a fruzsikacska kezdetű e-mail címek egy netes regisztrációhoz megfelelnek, de szakmai levelezésnél ha lehet, mellőzze. Álláskeresésre is jobb, ha egy olyan e-mail címet hoz létre, amiben a teljes neve szerepel.

Túl sok link

A levél végén lévő aláírások lassan hosszabbak, mint maga a tartalom - név, beosztás, cég, telefonszám, Facebook/LinkedIn-profil, weboldal, stb. Viszont ha nincs rá feltétlenül szükség, érdemes ezeket legalább 1-1 levélküldés erejéig kitörölni, bizonyos levelező programok ugyanis könnyen a spam mappába teheti be a méljeinket ezek miatt. Azt meg ki az, aki rendszeresen ellenőrzi?

Nem válaszol

Sok a dolga egész nap, és halogatja a mélek megválaszolását? Ezzel még nincs gond, de ha elfelejti, az súlyos hiba lehet. Amire nem akar azonnal reagálni, inkább jelölje vissza olvasatlanná, így később sem fog elsikkadni felette.

Félrement e-mail

Gyakran előfordul, hogyha okostelefonról levelezik, vagy a laptopnak csak a touchpadját használja, hogy rossz a címzés. Amint észreveszi, gyorsan küldjön a címzettnek egy elnézést kérő levelet.

Ilyenkor az lehet a legkínosabb, ha az önéletrajzát véletlenül a jelenlegi főnökének küldi, vagy egy barátjának panaszkodik írásban egy elviselhetetlen kollégától, és az például egy közös munkatársnak megy...

karrier  •  e-mail
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen