Mit kell betartani a munkahelyi konyhában?

szerző: Jobline
2012 október 10.

Első pillantásra nem tűnik túl izgalmasnak a téma, másodikra szinte mindenkinek beugranak kellemetlen emlékek – teli mosogató, hiányzó kiskanál, eltűnt szendvics, vagy a hűtőben önálló életre kelt maradék.

Íme a Manpower irodai konyhai kisokosa.

Ha kiürült, töltsd fel!

Az utolsó kávét öntötted ki a kancsóból? Az utolsó pohárnyi vizet ittad meg? Főzz újat, cseréld ki a ballont. Macerás ugyan, de az utánad következőnek meg az lenne idegesítő, ha mindent üresen találna.

Készíts listát!

Ha valaki másnak kerll gondoskodnia arról, hogy az irodai készleteket feltöltse, segítsd a munkáját. Írd fel, ha fogytán van a cukor vagy a tej. Ez akár kívánságlistaként és működhet – persze, túlzások nélkül. (Ha libamájra vágysz, odd meg magad.)

Forrás: hvg.hu

Péntek – takarító nap!

Az rendben van, hogy a szerdai maradékod a hűtőben tárolod csütörtökig. Az már kevésbé, hogy ottfelejted, és a következő héten már a saját lábán próbál kitörni a fridzsiderből. Pénteken hűtő ürítés! Erre akár egy kis cetlivel is fel lehet hívni a gyüjtögető típusú kollégák figyelmét.

Rakj rendet magad után!

Ezt elvileg mondani sem kellene. Aki volt már közös konyhában, tudja, hogy mégsem árt. Az ebéded szétfröccsent a mikróban? Töröld ki! Használtál egy tányért? Tedd a mosogatóba – és mosogasd is el!Soha ne hagyd a maradékod az asztalon!

Nincsenek foglalt helyek!

Lehet, hogy a barátnődet várod, de éppen az a fickó fut be a könyvelésről, akit nem  kedvelsz. Bírd ki, vágj hozzá jó képet. A közös konyha mindenkié!

Ne telefonálj!

Az ebédidő a pihenés ideje. Még ha neked dolgoznod is kell, mások lazítani akarnak. Ha befut egy fontos hívás, ne az asztalnál fogadd. Néhány lépés, és te nyugodtan telefonálhatsz, a kollégák meg nyugodtan ebédelhetnek.

Címkézz!

A doboz az doboz, és nem mindig egyértelmű, mi van benne. Ha van rajta címke, nem lesz kavarodás. Nem nyitogatják mások az ebédedet, és nem kevered össze a koffeinmentes kávét a bivalyerőssel.

Ne nyúlj ahhoz, ami másé!

Egy darab keksz, egy szelet kenyér nem tűnik nagy dolognak. De az! Gondolj bele, délután kimész a konyhába, hogy gyorsan bekapd azt az egy falatot, amit ebédről tettél félre. És nincs ott! Ez azért több mint bosszantó! Hát, másnak  is az.

munkahely  •  szabály  •  ebéd  •  konyha
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen