Unja a munkáját?

szerző: Jobline
2012 október 19.

Bár régen szerette a munkáját és reggelente izgatott volt, mára mindez elmúlt? Könnyen előfordulhat, hogy belefásul a mindennapokba és már nem jelent örömet az, amit csinál, hanem inkább unja azt. Azonban nem biztos, hogy ilyenkor rögtön a felmondását kell elkezdenie megfogalmaznia.

Ha már úgy érzi, nincs semmilyen kihívás a munkájában, nem kell feltétlenül a váltáson gondolkoznia. Viszont a passzív személődés sem fogja előbbre vinni, tehát valamit mindenképp tennie kell. A jobs.aol.com gyűjtése alapján szedtünk össze néhány fontos pontot, hogyan tudja megint élvezni a munkáját.

Lehet ideje kivennie néhány nap szabadságot, hogy kiszakadjon a monoton munkakörnyezetéből. Utazzon el, csináljon valami szokatlant! Ha felfrissülve visszatér a munkahelyére, használja fel a frissen felszabadult energiáit, és hozza egyensúlyba a munkáját a magánéletével.

Akár az is megoldás lehet, ha változtat a napi rutinján. Például ha megteheti, járjon el hetente kétszer-háromszor futni munka előtt, vagy iktasson be más olyan tevékenységet, amit eddig nem. Ha nem is kávézik, járjon ki néha a közös konyhába a kollégáival, beszélgessenek, ismerje meg őket jobban. Esetleg felvetheti, hogy csinájlanak közös programot, menjenek el péntek este bowlingozni, vagy üljenek be néhány sörre egy kellemes pubba.

Legyenek cékitűzései! Régóta tervezi, hogy megtanul használni egy szoftvert, de halogatta? Itt az ideje belevágnia.

Végső esetben megoldás lehet, ha beszél a főnökével. Üljön le vele, és őszintén mondja el neki, hogy nem érzi magát motiváltnak, de szeretne a cégnél maradni. Segíthet a megoldásban, esetleg áthelyezheti egy másik munkakörbe, ahol több kihívást találhat. Segítségképp mondja el, mi érdekli, vagy ha végzett valamilyen projektmunkát, amit élvezett és sikere is volt benne, kérje meg, hogy bízzon önre több hasonló feladatot.

munka  •  munkahely  •  unalom
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen